Hoe William brak met traditie bij zijn aanzoek aan Kate

William blijkt weer een lekker pragmatische romanticus.

Een relatie met een lid van het koningshuis? Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige druk, media-aandacht, en eindeloze lijst tradities waar je aan moet voldoen. Kate heeft deze tests allemaal glorieus doorstaan, maar wat blijkt? Wills zélf heeft zich een ware moderne prins getoond bij zijn aanzoek aan z’n grote liefde, en een bekende traditie de rug toe gekeerd.

Waity Katie

Ze hebben ruim negen jaren een knipperlichtrelatie gehad, die William en Kate, maar gelukkig is het uiteindelijk helemaal goedgekomen tussen het prinselijk paar. De jarenlange relatie (maar het uitblijven van een aanzoek) leverde de jonge Catherine Middleton zelfs de nickname Waity Katie op, alsof de arme meid er destijds zelf iets aan kon doen dat die prins maar niet op één knie ging.

Aanzoek

Het moment suprême vond uiteindelijk plaats in Kenia, onthulde het paar in een uitgebreid interview vlak na de bekendmaking van hun verloving. Tegenover ITV’s Tom Bradby verklapte Kate al dat het aanzoek haar flink verraste. “We waren op vakantie met vrienden, dus ik verwachtte het helemaal niet”, deelde de toenmalige ‘Miss’ Middleton.

De prins legde zelf uit dat hij dé ring al drie weken lang in z’n rugzak meesleepte. “Ik liet ‘m letterlijk niet los. Waar ik ook ging, hield ik ‘m bij me, want ik wist dat als dit ding zou verdwijnen, dat ik dan flink in de problemen zou zitten.”

Gelukkig is het allemaal goedgekomen, en hebben we nog altijd dit iconische kiekje (plus een feestelijke royal wedding en drie kids) om het te bewijzen.

william kate verloving
Beeld: NL Beeld

Traditie

In het interview voelt Bradby William ook aan de tand over een bekende traditie rond aanzoeken: bij de vader van je aanstaande bruid navragen of hij je aanzoek eigenlijk wel een goed idee vindt. Deze stap heeft Wills destijds heel strategisch overslagen, deelt hij.

“Ik twijfelde of ik Kates vader eerst moest vragen, en toen besefte ik dat hij dan daadwerkelijk ‘nee’ kon zeggen. Dus toen dacht ik: als ik Kate eerst vraag, dan kán hij niet echt weigeren. Dus ik deed het in die volgorde”, onthulde de prins in z’n interview.

Wel zo modern, natuurlijk, om gewoon je lief zélf te laten beslissen. Dat Wills en Kate met hun relatie de juiste keuze hebben gemaakt is inmiddels wel duidelijk!

Bron: ABC News | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws