Kate en Wills gaan viral met eeuwenoude discussie

Het kroonprinselijk paar toont zich niet bang voor een beetje controverse.

Vorige week zagen we hoe William en Kate de handen uit de mouwen staken bij een evenement voor de Britse NHS. Er werden tafels gedekt, cupcakes versierd, en taarten afgeleverd. Maar wat je wellicht gemist hebt? De wijze woorden van het prinselijk paar in een eeuwenoude discussie over het meest Britse onderwerp ooit: scones.

NHS

In haar blauwe polkadot-jurk van Alessandra Rich matchte Catherine vorige week perfect met de blauwe botercrème op de speciale NHS-baksels. Samen met manlief bewees de Princess of Wales dat zij een prima keukenprinses is – en dat allemaal, helemaal noblesse oblige, voor het goede doel.

Discussie

In de video hebben de twee ook een casual momentje waarin ze keuvelen met The Great British Bake Off-host Mel Giedroyc. In alle ernst vraagt Wills: “Mel. Waar sta jij in het jam-room-scone-debat?”

Mocht je niet helemaal ingelezen zijn in deze fijne nuances van de Britse cultuur: deze discussie, die (letterlijk) eeuwen teruggaat, draait erom of je een traditionele scone hoort te bereiden met éérst de clotted cream en daarbovenop de jam, of éérst de jam, en daarop de clotted cream. Dit maakt uiteraard een wereld van verschil en houdt de gemoederen flink bezig. Elke paar jaar laait de discussie opnieuw op via sociale media, en met deze gewaagde duit in’t zakje van het kroonprinselijk paar is het debat weer in alle hevigheid losgebarsten.

Pragmatisch

Op de controversiële vraag van de prins lijkt Bake Off-host Mel Giedroyc bijna aarzelend haar mening te geven. “Ik doe altijd jam en dán room, omdat ik denk dat de jam…zwaarder is?”, deelt ze. Gelukkig krijgt de presentatrice bijval van niemand minder dan Kate herself. “Ik doe altijd jam en dan room”, stelt La Middleton, waarna zij een opgelucht ‘Thank you!’ van Giedroyc ontvangt.

En de toekomstige koning, hoe pakt hij ’t zelf eigenlijk aan? William toont zich immer de pragmaticus, en legt uit: “Ik kies gewoon wat er maar net dichter in de buurt staat.” Ha! In tegenstelling tot Kate zal Wills zich zo in elk geval niet de woede van de Cream First-aanhangers op de hals halen.

Kunnen we de Waleses in’t vervolg vragen voor meer van dit soort diep-filosofische kwesties? Beau Monde doet vast een voorzetje: hoort in thee met melk de thee eerst, of de melk eerst? Wie weet wat Wills en Kate ervan maken!

Bron: YouTube The Times and the Sunday Times | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws