Omstreden woning prins Andrew zou ’totaal vervallen’ zijn

Gaat Charles z'n broer toch uit huis zetten?

Prins Andrew en zijn Royal Lodge blijven de gemoederen bezighouden. De geruchten dat hij binnenkort z’n koninklijke villa zou moeten verlaten, gaan namelijk weer op volle kracht rond.

Royal Lodge

Mocht je het hele verhaal gemist hebben, even résumé. Prins Andrew mag na al z’n schandalen dan misschien geen titels of officiële rol binnen het hof meer hebben, maar een riant herenhuis met dertig kamers heeft-ie nog wel. En dat is te danken aan een contract dat hij destijds had afgesloten met zijn moeder, wijlen Queen Elizabeth. Daarin staat zwart op wit gesteld staat dat hij nog tot en met 2078 in de villa mag blijven wonen.

Maar ja: geen enkele royal duty uitvoeren, ondertussen met schandalen om je oren geslagen worden, én ondertussen teren op de goodwill van je familie in een luxe lodge? Dat staat niet zo lekker. Daarom gaan er al sinds vorige zomer hardnekkige geruchten dat koning Charles zijn broer uit de villa wil doen vertrekken. Dat leek met een sisser af te lopen dankzij Sarah Ferguson.

Hoewel zij op papier al jarenlang gescheiden is van haar Duke, wonen de twee al jaren saampjes in de Lodge. Ruimte zat, natuurlijk. Omdat zij een paar flinke klappen op gezondheidsgebied te verwerken kreeg, zou Charles met de hand over ’t hart gestreken hebben. Zodoende leek alles weer koek en ei rond de Royal Lodge.

Bouwval

Verschillende royalty watchers melden nu echter dat de discussie te paleize weer flink opgelaaid zou zijn. Een voorwaarde van Andrews verblijf in de lodge is namelijk dat hij zorgt voor het onderhoud. Maar zonder koninklijke klusjes en met een weinig uitnodigend imago, zal het je niet verbazen dat de prins au moment niet echt lekker goed kan boeren. En dat maakt het betalen van al dat onderhoud net even wat lastiger.

Inmiddels zou het huis dan ook ‘volledig vervallen’ zijn, zou royalty-journalist Ian Pelham Turner gemeld hebben aan Fox News. Zo zou het huis te kampen hebben met vochtproblemen en slijtage in het algemeen. “De barsten in de stenen worden steeds erger”, stelde Pelham Turner bovendien. Daarnaast zou er sprake zijn van afbrokkelend pleisterwerk én kan het huis op verschillende plekken een nieuwe laag verf gebruiken. Oei!

Lievelingszoon

Over de jaren hebben verschillende bronnen er melding van gemaakt dat Andrew de lieveling van Liz geweest zou zijn, en Pelham Turner schrijft dat zij Charles zelfs op haar sterfbed gevraagd zou hebben om goed voor z’n jongere broer te zorgen.

“Maar”, zo legt Pelham Turner uit, “Koning Charles is vastberaden dat met zo’n groot huis, zeker als het een flinke investering nodig heeft… Hij kan dat alleen doen voor William en diens kinderen.”

Kortom: de ruzie om de Royal Lodge is nog lang niet opgelost, lijkt het. Wordt – ongetwijfeld – vervolgd!

Bron: SheFinds | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws