Ah oh: prins Andrew weigert huis te verlaten omdat hij bang is nooit meer terug te keren

De prins denkt dat deze verbouwing hem de kop zal kosten.

De Britse prins Andrew vertikt het om zijn prachtige riante Royal Lodge in Windsor Great Park te verlaten tijdens verbouwingen die daar nu plaatsvinden. De reden? Hij is bang dat hij er nooit meer zal terugkeren. Rumour has it namelijk dat zijn broer – koning Charles – hem graag ergens anders naartoe ziet verhuizen. Echter ziet Andrew dat niet zo zitten. 

Royal Lodge

Samen met zijn ex-vrouw Sarah Ferguson, woont prins Andrew in een prachtig herenhuis met maar liefst dertig (!) riante kamers. Wat moet je ermee, zou je denken. Echter is prins Andrew zó gehecht geraakt aan het huis – wat wil je ook als je er zelf zo’n 6,5 miljoen dollar in hebt geïnvesteerd – dat hij weigert het gedag te zeggen tijdens de verbouwing die daar as we speak aan de gang is.

Natuurlijk is dat niet de enige reden waarom hij weigert zijn huis te verlaten. Zo is hij naar verluidt bang dat hij nooit meer terug zal keren naar de Royal Lodge die hij van zijn moeder, wijlen koningin Elizabeth, heeft overgenomen. Want wat blijkt? Charles vindt dat het pand een nieuwe bestemming moet gaan krijgen, iets waar zijn broertje het totáál niet mee eens is.

Frogmore Cottage

Prins Charles ziet zijn broertje liever verhuizen naar het dichtbijgelegen Frogmore Cottage: je weet wel, het voormalige huis van Harry en Meghan. En hoewel het in eerste instantie bedoeld was voor een tijdelijk verblijf, heeft Charles geprobeerd hem over te halen om daar een permanent verblijf van te maken. Hier staat Andrew echter niet achter, waardoor hij weigert zijn huis te verlaten. Tja, dan kan je koning zijn en regeren over het land, maar het zijn immers ook gewoon broers van elkaar.

“Ze wilden Andrew oorspronkelijk uit Royal Lodge, zodat het pand kon worden gerenoveerd en klaargemaakt voor zijn nieuwe huurders”, aldus een bron in gesprek met Daily Mail. “Maar Andrew is onvermurwbaar en aangezien hij nog zoveel jaren te gaan heeft op zijn huurcontract en hij miljoenen van zijn eigen fortuin heeft uitgegeven om de plek op te knappen, wil hij zijn huis niet verlaten.”

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws