Bizar: prins Andrew zou ‘vrezen dat z’n stroom wordt afgesloten’ door koning Charles

Er zou flinke ruzie zijn tussen Charles en zijn broertje Andrew, volgens de Britse tabloids.

Het blijft een vreemde situatie rond de Britse prins Andrew: hij heeft een hoop titels en prinselijke prestige moeten inleveren, maar hij blijft een royal. Zo verscheen hij bij de kroning bijvoorbeeld in vol ornaat in de Abbey, maar mocht hij vervolgens niet bij zijn broer op het balkon staan. Verschillende bronnen melden nu dat Charles zijn broer flink voor het blok zou zetten.

Broers

Charles, Anne, Andrew en Edward: ooit waren de vier kinderen van Elizabeth het royal dreamteam van de Windsors. Inmiddels zijn we een flink aantal jaren, en een flink aantal schandalen verder.

Anno nu heeft Charles z’n imago na alle huwelijkse problemen met Diana weer redelijk opgevijzeld, maar daar kan prins Andrew niet over meepraten. Volgens verschillende bronnen zou de kersvers gekroonde koning ook wel klaar zijn met het uitgeven van geld aan zijn schandaalbroertje. En dit pakt ZKH bepaald niet subtiel aan, melden onder meer The Sun en The Mirror.

Minder zakgeld

De Duke of York woont au moment in een ruime villa met zo’n dertig kamers. Deze Royal Lodge heeft natuurlijk nogal wat onderhoud nodig om in topstaat te blijven, en dat zou Andrew niet meer kunnen betalen. Verschillende media meldden begin dit jaar namelijk dat Charles de jaarlijkse subsidie voor zijn jongere broer flink heeft verkleind. Tja: geen royale taken uitvoeren en wel prinsheerlijk cashen? Dat staat niet zo lekker voor een moderne monarchie.

En daarom zou Charles zich genoodzaakt hebben gezien om in te grijpen. In plaats van de Royal Lodge, zou er geopperd zijn om de Duke of York te laten verhuizen naar het voormalig optrekje van de Sussexes: Frogmore Cottage. Echt happig zou Andrew echter niet zijn…

Ruzie

Zo melden verschillende bronnen dat de twee royal broers flink met elkaar overhoop liggen. “Prins Andrew weigert om villa met 30 kamers te verlaten in nieuwe ruzie met Koning Charles ‘die het huis aan William wil geven'”, kopt The Sun dit weekend. The Mirror gebruikt de titel: “Prins Andrew vreest dat Koning Charles ‘stroom af zal sluiten om vertrek te forceren’ uit villa met 30 kamers”. En The Daily Mail maakt het helemaal smeuïg: “Prince Andrew ‘weigert te wijken’ uit Royal Lodge en eist gesprek met Koning Charles – en een beetje respect van zijn broer”.

Zo zou een vriend van de schandaalprins aan die laatste krant verklapt hebben: “Hij is bang dat nu de kroning voorbij is, de tanden getoond worden. Hij maakt zich zorgen dat de royals misschien zelfs de voorzieningen willen afsluiten om hem daar weg te krijgen. Maar we hebben het hier over mensen, niet over vastgoed!”

En Fergie?

Hoewel zij op papier gescheiden zijn, wonen Andrew en ex-vrouw Sarah op dit moment nog samen in de Royal Lodge. Met dertig kamers kun je immers makkelijk elk een eigen gebied claimen! Mocht de uitzetting doorgang vinden en Frogmore Cottage inderdaad voor de hertog van York gereserveerd zijn, dan hebben we er zo onze twijfels bij of ook Sarah Ferguson met hem mee zal verhuizen. Dat huisje is met z’n vijf kamers namelijk net een stukje kleiner dan de Royal Lodge, en om dan maar de hele dag bij je ex op de lip te zitten…tja.

Sowieso geldt dat de Britse tabloidkranten die er tot nu toe melding van hebben gemaakt niet te boek staan als de meest betrouwbare titels. Of het pure sensatiezoekerij is, of dat er toch een kern van waarheid achter deze headlines schuilt? Dat zullen we de komende maanden gaan zien!

Bron: The Sun, The Daily Mail, The Mirror | Beeld: NL Beeld / Newspix

Laatste nieuws