‘Meghan en Harry moeten Frogmore Cottage afstaan aan prins Andrew’

Koning Charles zou hebben besloten dat Harry en Meghan niet langer welkom zijn in de cottage.

Sinds Harry en Meghan in De Verenigde Staten wonen zijn de banden met de koninklijke familie er niet beter op geworden. Al helemaal niet sinds Harry’s veelbesproken boek Spare verscheen, waarin hij het een en ander uit de doeken deed over zijn turbulente royal leven. Precies om die reden zou koning Charles nu hebben besloten om het Engelse optrekje van de prins, Frogmore Cottage, af te staan aan een andere – onder vuur liggende – royal. 

Uitvalsbasis

Ze mogen dan geen werkende royals meer zijn, charity staat nog altijd op hun takenlijst. Zo nu en dan vliegen Harry en Meghan dan ook terug naar het Verenigd Koninkrijk om bepaalde gelegenheden bij te wonen. Als uitvalsbasis gebruiken ze Frogmore Cottage, nog altijd hun officiële verblijf in Windsor, dat slechts een paar honderd meter van het nieuwe huis van William en Kate verwijderd ligt. Harry en Meg hebben hier een aantal jaar geleden gewoond, nog voordat hun vertrek naar de Verenigde Staten aanstaande was.

Eruit gezet

Wijlen koningin Elizabeth schonk Frogmore Cottage aan Harry en Meghan na hun huwelijk in 2018. Hoewel het huis een goede uitvalsbasis is geweest voor de Sussex’jes, zou koning Charles hebben besloten dat Harry en Meghan de sleutel in moeten leveren. Volgens insiders zouden H&M namelijk de spullen die ze nog in Frogmore Cottage hebben, naar hun huis in Californië hebben gestuurd, nadat ze eruit zijn gezet. “Dit betekent zeker het einde van Harry en Meghans tijd in het Verenigd Koninkrijk”, aldus de bron.

frogmore
Frogmore Cottage (Beeld: NL Beeld)

Naar verluidt zou prins Andrew nu het huis aangeboden hebben gekregen, maar of hij dit aanbod ook heeft geaccepteerd is nog niet bekend. “Andrew verzet zich tegen het idee om te verhuizen naar Frogmore Cottage, nadat het hem vorige week werd aangeboden. Maar het laat zien dat Harry en Meghan machteloos zijn om de uitzetting tegen te houden,” aldus de koninklijke insider.

Bron: Mirror UK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws