De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een prachtige gelijkenis.

Wijlen prins Philip is inmiddels al een tijdje niet meer onder ons. Ondanks dat we zijn verschijning moeten missen, worden we met foto’s van prins Harry met regelmaat aan hem herinnerd. De prins gaat namelijk steeds meer op zijn grootvader lijken.

Uit de oude doos

Voor de allergrootste gelijkenis moeten we even de archieven induiken. En dan komen we de prachtige cover van Paris Match tegen. Bij het zien van dit kiekje moeten we even tweemaal met onze ogen knipperen. Enkel het jaar waarin de foto is genomen geeft weg dat het wel om prins Philip moét gaan: de foto stamt namelijk uit 1957, maar liefst 27 jaar voordat prins Harry werd geboren. Op het omslag van het blad is Philip te zien in een wit uniform met een rossig baardje dat velen wel héél bekend voorkomt.

Een aantal jaren geleden ontdekte koningshuisfotograaf Chris Jackson de foto op de cover van het tijdschrift, en verbaasde zich over de gelijkenis tussen de jonge prins Philip en prins Harry. De fotograaf deelde als nagedachtenis na het overlijden van prins Philip de foto op zijn Instagram, met daaropvolgend een portret van prins Harry.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Philip en Harry

In de talloze reacties onder de post wordt vastgesteld dat prins Harry sprekend lijkt op zijn grootvader. “Dit maakt voorgoed een einde aan de geruchten dat prins Charles niet de vader van Harry zou zijn”, klinkt het ook. En hoewel witte uniformen natuurlijk niet genetisch bepaald zijn, is de uiterlijke gelijkenis verder moeilijk te ontkennen.

harry philip
Beeld: NL Beeld

Bovenstaand zien we de twee heren samen op het balkon tijdens de Trooping the Colour Ceremony te Buckingham Palace, London op 14 juni 2014. Gezien Philips leeftijd spreekt de gelijkenis hier minder tot de verbeelding. Toch is het een prachtig kiekje van een onderonsje tussen de heren, dat we jullie niet wilden onthouden.

Bron: Beau Monde archief, Marie Claire UK, Instagram @chrisjacksongetty | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws