Royal voorjaarstrend: hagelwitte outfits voor elke gelegenheid

Van japon tot powerpak: wit is dé trend du moment.

Of je nu je collega-royals op bezoek krijgt, keuvelt met het volk, of gewoon je royal duties uitvoert: een witte outfit hoort er helemaal bij. Dat bewijzen deze dames maar weer!

Koningin Rania: witte designerstukken

Zoals we gewend zijn van de Jordaanse vorstin, kwam Rania onlangs weer van top tot teen in designerstukken gehuld tevoorschijn. Zo schoof zij voor een gesprek bij het Milken Institute aan in een indrukwekkende outfit. Van het hippe Jacquemus-jasje tot de klassieke Simkhai-broek en de Dior-pumps: zo kennen we Rania. Lief detail: na afloop deelde de koningin een extra kiekje op Instagram met dochter Salma. “De highlight van mijn reis! Ik houd ervan om tijd door te brengen met mijn Salma“, schreef ze hierbij. Aww!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Staatsbezoek Denemarken

Ook bij het debuut-bezoek van het kersverse Deense koningspaar aan buurland Zweden zagen we heel wat prachtige outfits in hagelwit de revue passeren. Zo droeg koningin Mary bij aankomst al dit Mark Kenly Domino Tan-japonnetje…

Beeld: NL Beeld

…En is op foto’s te zien dat prinses Sofia bij het verwelkomen van hun buren koos voor een zoet jas-jurkje van Veronica Virta met parelknoopjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Bij de contraprestatie en het afscheid zette deze trend bovendien door: prinses Victoria liet zich zien in een fleurige Saloni-japon, prinses Sofia koos voor een Lilli Jahilo-jumpsuit en zelfs koningin Silvia toonde zich on trend in een wit ensemble van Georg et Arend.

Beeld: NL Beeld

Vooral prinses Sofia lijkt overigens groot fan van wit dit voorjaar. Bij de verjaardag van haar schoonvader, koning Carl Gustaf, verscheen ze namelijk ook al op het balkon met een klassiek wit tweed-jasje van Andiata.

Sofia
Beeld: NL Beeld

Letizia: winnend in wit

Op modegebied is de Spaanse reina Letizia natuurlijk ook een graag gezien gezicht. Het kon dan ook haast niet anders, of Leti heeft de nodige witte outfitjes in de kast hangen. Zo heeft zij zich afgelopen week alleen al twee keer in hagelwitte pakken haar opwachting gemaakt.

Afgelopen dinsdag schreven we bijvoorbeeld al over dit lekker betaalbare powerpakkie van de Mango

Letizia wit pak mango
Beeld: NL Beels

…En gisteren combineerde de doña een nette witte pantalon met een stoere blazer met een donker motiefje.

letizia
Beeld: NL Beeld

Zo blijkt maar weer: moet je je koninklijke snoet laten zien bij een belangrijke ceremonie, een gala-gelegenheid, of een andere royale gebeurtenis? Met wit zit je al-tijd goed. Wij zien dit in elk geval als een prima excuus om onze eigen witte outfits bij elkaar te shoppen. We hebben nu immers inspiratie genoeg, toch?

Bron: UFO NO More, Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws