Jongste kleinzoon Carl Gustaf steelt de show met gekke bekken

Van giechelbui tot grote geeuw: de peuter had het prima naar z'n zin!

Gisteren vierde de Zweedse koning Carl XVI Gustaf alweer zijn 78e verjaardag. Dat ging gepaard met een traditionele verschijning op het balkon te paleize, waar ook de rest van de familie bij aanwezig was. Het driejarige prinsje Julian stal echter de show met z’n vrolijke gezichtsuitdrukkingen.

Verjaardag

Waar wij de verjaardag van onze vorst vieren met een héle hoop Oranje, een jaarlijks regiobezoek, en een dag vol feest voor onze koning Willem-Alexander, doen ze dat in Zweden net even anders.

Gisteren vierden zij namelijk hun eigen ‘Koningsdag’ met een kleinschalige ceremonie. Bij het Koninklijk Paleis in Stockholm mocht de jarige job enkele boeketten in ontvangst nemen van lokale jeugd…

Carl Gustaf van Zweden
Beeld: NL Beeld

…En werd de vorst op het balkon van het paleis vergezeld door koningin Silvia, kroonprinses Victoria en kroonprins Daniel plus hun kroost, Estelle en Oscar, prins Carl Philip, prinses Sofia en hun zoontjes Alexander, Gabriel en Julian. Hier moest natuurlijk uitbundig gezwaaid worden naar het verzamelde publiek. Ook genoot de familie van een kleine verjaardagsparade.

Beeld: NL Beeld

Zoete familiemomenten

Nu is al die pomp and circumstance hartstikke leuk, maar dit soort dagen bieden vooral een mooi moment voor royalty watchers om een kleine glimp op te vangen van de onderlinge banden tussen de familieleden. Zo wisten de camera’s dit zoete moment vast te leggen tussen koningin Silvia en haar kleindochter Estelle, de tweede in lijn naar de troon. Awww!

verjaardag carl gustaf
Beeld: NL Beeld

Prins Julian

Internationale media raken echter niet uitgepraat over de verschijning van de driejarige Julian, het jongste zoontje van prins Carl Philip en Sofia, en daarmee het jongste kleinkind van de Zweedse koning. Voici en The Daily Mail hebben bijvoorbeeld al volop foto’s gepubliceerd van de gekke-bekken-parade die we dankzij de jonge prins voorbij zagen komen op het balkon. Er werd onder meer heel wat gegiecheld, en de jonge prins vermaakte het aanwezige publiek met z’n levendige gezichtsuitdrukkingen. Zo werd er enthousiast gejuicht en gezwaaid…

Beeld: NL Beeld

…Maar leek de piepjonge prins al snel door z’n energie heen te raken. Gelukkig is zo’n balkon ook heerlijk om lui tegenaan te leunen, n’est-ce pas?

Beeld: NL Beeld

Getuige die flinke geeuw, heeft de peuter na al deze sensatie een prinsheerlijk dutje gedaan!

De eindeloze vrolijke gekke bekken van de prins zorgden er al snel voor dat hij werd vergeleken met prins Louis, die ook bijzonder geliefd is om zijn energieke verschijning bij allerhande royal evenementen. Dat wordt nog wat, als deze twee jonge prinsjes elkaar ooit ontmoeten!

Bron: Instagram @Kungahuset, The Daily Mail, Voici | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws