Zozo: prins Christian rijdt rond in een indrukwekkende auto

Een bescheiden cadeautje van Mary en Frederik.

Ooit was Christian het kleine prinsje dat zorgeloos rondhuppelde tussen de Deense paleismuren. Inmiddels is hij echter uitgegroeid tot een innemende jongeman met een toekomst als koning in het verschiet. Bij zo’n leven hoort natuurlijk ook een leuke auto. En recente foto’s bewijzen dat de achttienjarige prins dát doel alvast kan afvinken!

Normale opvoeding

Frederik en Mary hebben – net als de meeste royal ouders – altijd beweerd dat ze hun kinderen een zo normaal mogelijke jeugd willen geven. En hoewel we ze best het voordeel van de twijfel wilden geven, heeft de extravagante verjaardagsfuif van Christian in oktober vorig jaar daar niet bepaald aan meegewerkt. Nu wil het geval dat ons ook nog eens ter ore is gekomen dat de tienerprins rondrijdt in een indrukwekkende wagen – en dat vraagt natuurlijk om wat onderzoek.

Sportieve bolide

Hij heeft zijn eindexamens nog niet eens gehaald, maar een rijbewijs? Dat heeft Christian zeker al wél in zijn bezit. De prins is al meermaals gespot in een auto waar menig midlifecrisis-man jaloers op zou zijn. Het gaat om een zilvergrijze BMW X1 in sportvariant met vierwielaandrijving, 300 pk en een verbruik tussen de 7,7 en 7,9 liter per 100 kilometer.

Naar verluidt heeft Chris de sportieve bolide van zijn ouders gekregen voor zijn achttiende verjaardag. Deze moet op z’n minst 70.000 euro gekost hebben. Een bescheiden cadeautje van Frederik en Mary dus, dat vást heeft moeten bijdragen aan zijn normale jeugd. Afijn: de tienerprins is er natuurlijk hartstikke blij mee en dankbaar voor, en dat is het allerbelangrijkste, non?

Royal auto’s

Christian is overigens niet de enige royal die voor zijn verjaardag werd getrakteerd op een auto. Collega-royal prinses Ingrid Alexandra kreeg na het halen van haar rijbewijs een elektrische Volkswagen van haar ouders. Lady Louise bewees echter dat niet alle royal tieners zo’n koninklijke behandeling krijgen: zij moest haar tweedehands Polo zelf betalen van het geld dat ze had verdiend met haar bijbaantje. Háár ouders, Edward en Sophie van Edinburgh, zijn dus duidelijk wél geslaagd voor de zo-normaal-mogelijke-opvoeding.

Bron: All Things Amalia | Beeld: NL Beeld, X

Laatste nieuws