De mooiste gala-looks bij prins Christians verjaardag

Een prachtig feestje!

Het zit er weer op! Gisteren was het dé grote dag van de jonge prins Christian, de tweede in lijn naar de Deense troon. Te midden van familie, Deense jongeren, en collega-royals vierde de Deense royal zijn achttiende verjaardag – en dat leverde weer flink wat prachtige kiekjes op!

Jonge troonopvolgers

Allereerst móeten we het natuurlijk even hebben over die prachtige foto van de vijf jonge troonopvolgers hierboven. Het galadiner van de Deense prins werd namelijk onder meer bezocht door Zweeds prinsesje Estelle, Noorse prinses Ingrid Alexandra, onze eigen prinses Amalia en de Belgische prinses Elisabeth. Een bijzonder koninklijk gezelschap dus!

Velen van hen kwamen echter niet alleen – hoewel prinsessen Amalia en Elisabeth de ouders thuislieten (Zouden ze samen het vliegtuig gepakt hebben? We zien het al helemaal voor ons!), kwamen Estelle en Ingrid Alexandra wel gezellig aan mét vaders en moeders. Daarnaast waren er natuurlijk ook de nodige gasten vanuit de Deense royal family aanwezig, én kwamen verschillende Griekse royals in vol ornaat opdagen.

Solo-prinsessen

Gisteren praatten we je al even kort bij over de verschijning van onze kroonprinses, die in diepblauw furore maakte met de saffieren tiara die al jáááren tot de pronkstukjes van de Oranjes behoort. Het is, na de huwelijkstiara van koningin Máxima, en het Pauwenstaart-diadeem, de derde tiara waarmee we onze kroonprinses haar opwachting zien maken.

Beeld: NL Beeld

Samen met de Essentiel Antwerp-japon en Manolo Blahnik-pumps kwam Amalia prachtig voor de dag!

Naast haar verscheen ook prinses Elisabeth in vol ornaat. Zij droeg een prachtige strapless japon van Natan Couture, en combineerde deze met koningin Fabiola’s Wolfers tiara.

Beeld: NL Beeld

Trotse ouders

Daarnaast kwamen prinsessen Estelle en Ingrid Alexandra samen met hun ouders opdagen. Wel zo gepast natuurlijk – Noorse kroonprins en prinses Haakon en Mette-Marit zijn beiden peetouders van de Deense prins, net als Zweedse kroonprinses Victoria.

Bij de Noren was er duidelijk goed nagedacht over de outfits, want moeder en dochter kwamen beiden in subtiele, ijzig blauwe japonnetjes opdagen – en ach, met z’n sjerp matcht ook Haakon lekker mee. De galajurk van Mette-Marit is van de hand van Dundas, en deze combineert zij met haar bandeau-tiara.

Prinses Ingrid Alexandra droeg voor de gelegenheid haar eigen Boucheron-diadeem met parels, en heeft haar avondjurk slim geleend uit moeders kledingkast: haar Pucci-japon hebben we namelijk eerder gezien…

Beeld: NL Beeld

…toen haar moeder deze in 2011 droeg naar het galadiner ter ere van de Monegaskische royal wedding in 2011.

mette marit
Beeld: NL Beeld

Zo blijkt maar weer hoe tijdloos een elegante designerjapon is, want ook twaalf jaar later vinden we dit kleedje nog prachtig!

Van de Zweden schreed dit keer alleen kroonprinses Victoria met een diadeem door het paleis – een kunstig bloemaccessoire, zoals we bij de verjaardag van Ingrid Alexandra zagen, zat er dit keer zelfs niet in voor prinsesje Estelle. Ook hier kwamen moeder en dochter zoet matchend opdagen, in lieflijke poederroze galajaponnetjes. Moeders hulde zich in Elie Saab, en dochter Estelle koos voor een jurk van designer Christer Lindarw.

Beeld: NL Beeld

Denen en aanverwanten

Ook de Denen én de Griekse familieleden kwamen natuurlijk in vol ornaat opdagen om de grote dag van hun zoon, kleinzoon, broer, en neefje te vieren.

Zo maakte oudtante koningin Anne-Marie van Griekenland (in Celia Kritharioti met de Khediva-tiara) zij aan zij haar entree met zus Benedikte (in een Wichmann Couture-japon en het Sayn-Wittgenstein-Berleburg-diadeem)…

Beeld: NL Beeld

…en maakte het Griekse kroonprinselijk paar ook hun opwachting. Niet gek, want prins Pavlos is namelijk óók al een van de peetouders van prins Christian.

Beeld: NL Beeld

Oom en tante Joachim en Marie waren natuurlijk ook van de partij, net als neefjes Henrik en Felix, en nichtje Athena.

gala denemarken joachim marie
Beeld: NL Beeld

Volgens de doorgaan goed ingewijde fashion-kenners van UFO No More droeg Marie hier een Elie Saab-japon die zij combineerde met de nodige glitter en glamour middels een set Jimmy Choo-pumps en haar bloementiara. Dochter Athena straalde zelf bovendien in een speelse pailletten-japon en een set comfortabele ballet-schoentjes die waarschijnlijk van de Zara afkomstig zijn. Zo kan het dus ook bij een galadiner!

Eregasten

En natuurlijk waren naast het feestbeest himself ook koningin Margrethe en ouders prins Frederik en prinses Mary aanwezig. Ook zusje Isabella en tweeling Vincent en Josephine waren van de partij om de verjaardag van hun grote broer te vieren.

Wederom werd gekozen voor matchende outfits door de drie royal ladies: dit keer in prachtige diepblauwe tinten. Zo droeg Mary haar asymmetrische Jesper Hovring-japon, ging Isabella gekleed in een gedrapeerd kleedje van Safiyaa, en toonde prinsesje Josephine zich een lekker vooruitstrevend modeprinsesje in de dop, door te verschijnen in en prachtige jumpsuit!

verjaardag christian
Beeld: NL Beeld

En natuurlijk was daar koningin Margrethe, die in een niet te missen rode baljurk van de hand van Birgitte Thaulow de gasten welkom heette, en het klaarblijkelijk goed naar haar zin had tijdens dit koninklijke feestje.

margrethe
Beeld: NL Beeld

Sfeer

Sowieso is op beelden te zien dat de sfeer er goed inzat gisteravond! Wellicht had de jonge Josephine haar jumpsuit heel strategisch gekozen om zo lekker los te kunnen gaan op de dansvloer…

…want laten we eerlijk zijn: rondhossen op je Manolo’s of Jimmy Choo’s, in een loeistrakke galajurk mét zo’n zware tiara op je hoofd? Dat gaat er wat stijfjes aan toe, getuige de beelden. Ach ja, een royal galadiner is natuurlijk net even wat anders dan een verjaring bij de lokale kroeg op de hoek vieren. Zolang ’t feestbeest zélf het maar naar de zin heeft, is het een geslaagde avond, non? En dat lijkt prima gelukt te zijn!

Bron: UFO No More, Dankse Kongehuset | Beeld: Beeld: © Kongehuset / Keld Navntof

Laatste nieuws