Zien: Deense prins Christian geeft uniek kijkje in privéleven voor verjaardag

Je wordt maar één keer volwassen, toch?

Naarmate de achttiende verjaardag van Deense prins Christian steeds dichterbij komt, blijkt dat de Denen de verjaardag van hun tweede in lijn naar de troon op verschillende bijzondere manieren luister bij zetten. Tja: je wordt maar één keer volwassen, toch?

Vader en zoon

Voorlopig zit oma Margrethe nog stevig op de troon. Maar na zijn vader, kroonprins Frederik, is de beurt dan toch echt aan de jonge prins Christian om tot koning van Denemarken gekroond te worden.

En dat betekent dat zijn achttiende verjaardag wat anders verloopt dan bij de gemiddelde andere tiener. Denk een galadiner, trouw zweren aan de grondwet en zwaaien vanaf een paleisbalkon – Christian heeft het er maar druk mee!

Kijkje achter de schermen

Ook recentelijk heeft de tienerprins niet stil gezeten. Terwijl de media het druk had met zijn vermeende kalverliefde, stond Christian zelf voor de camera’s met z’n vader, en dook hij de studio in om als volleerd commentator een voice-over in te spreken voor een bijzonder project!

Via Instagram deelt het Deense koningshuis enkele foto’s van de prins:

Het Deense hof legt uit dat de prins de handen ineen heeft geslagen met de Deense omroep DR voor een eenmalige uitzending over het bestaan als jonge prins. “Ter gelegenheid van zijn aanstaande verjaardag maakt prins Christian een leerzame reis in het programma met de missie om meer te weten te komen over de ondersteunende instellingen in de Deense samenleving. Prins Christian heeft zijn vader meegenomen op de reis, die Hunne Koninklijke Hoogheden langs het Deense parlement, een ministerie, het Hooggerechtshof, de kerk en de Deense defensie voert”, schrijft het Deense hof onder meer bij de foto’s.

Het programma, met de naam Prins Christian – en kongelig rejse (Prins Christian – een koninklijke reis) biedt dus een unieke blik achter de schermen in het leven van de jonge troonopvolger. Op 14 oktober, de dag voor de verjaardag van de prins, is de uitzending te bekijken via het digitale platform van DR. Wij zijn in elk geval réuze benieuwd!

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws