Denen hinten op groots tiarafestijn voor verjaardag prins Christian

Eind volgende week is het zover!

Hoewel lange tijd werd gevreesd dat de achttiende verjaardag van Deense prins Christian vooral een ceremonieel feest zou worden met een relatief nuchter diner voor allerhande Denen, blijkt nu dat we ons gelukkig kunnen verheugen op een hoop glamour en tiara’s!

Nuchtere royals

Eind volgende week is het dan eindelijk zover: de Deense prins Christian wordt achttien jaar! Als tweede in lijn naar de troon, na kroonprins Frederik, wordt dit natuurlijk met de nodige pomp and circumstance gevierd. Zo moet de jonge prins zwaaien vanaf het Amalienborg-balkon en nog even een formeel diner bijwonen met vertegenwoordigers vanuit heel Denemarken.

Via verschillende bronnen zijn nu uitnodigingen voor dat galadiner gelekt, en natuurlijk zijn we réuze benieuwd naar de dresscode. Want waar wij groot fan zijn van weelderige juwelen en eindeloze glamour, kiezen steeds meer vorsten voor een nuchtere uitstraling. Gelukkig blijkt nu dat we kunnen uitkijken naar een hoop koninklijke elegantie!

Tiara time

Via X, het medium voorheen bekend als Twitter, deelt de doorgaans goed ingelichte royalty watcher Gert’s Royals een foto van zo’n felbegeerde uitnodiging.

In de kleine lettertjes linksonder valt te lezen dat de dresscode bestaat uit galajurken en uniforms, én dat onderscheidingen en tiara’s ook uit de kast gehaald mogen worden. Kortom: we mogen ons verheugen op soortgelijke kiekjes zoals we destijds zagen van Noorse prinses Ingrid Alexandra’s achttiende verjaardag. Voor wie een opfrisser nodig heeft, dat zag er ongeveer zó uit:

Beeld: BrunoPress

Een hoop next in lines bij elkaar, met de tiaraprimeurs van onze eigen Amalia en de Belgische kroonprinses Elisabeth – het Noorse feest luidde een nieuw tijdperk in voor de volgende generatie royals!

Gastenlijst

Nu geldt natuurlijk dat niet zomaar iedereen een diadeem in de kast heeft liggen. Tot nu toe zijn er, naast de Deense koninklijke familie, nog niet héél veel royals die hun aanwezigheid in Kopenhagen bevestigd hebben, maar goed – we hebben nog een krappe twee weken.

Noorse kroonprins Haakon en dochter Ingrid Alexandra zijn in elk geval wel van de partij. Het Zweedse hof zou bovendien bevestigd hebben dat kroonprinses Victoria en prins Daniel samen met prinses Estelle het diner zullen bijwonen.

Of ook de Oranjes erbij zullen zijn (met een mogelijk volgende tiaramoment voor Amalia of een diadeem-debuut voor Alexia), is nog altijd niet duidelijk. Even naar Kopenhagen op visite lijkt in elk geval prima in de agenda te passen…wij duimen voor een glamoureus Oranje-momentje!

Bron: Hello! Magazine, Gerts Royals | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws