Bobbi Eden: ‘Ik had geen idee wat ik aan het doen was, behalve dan liefde geven’

Bobbi vertelt honderduit over haar bijzondere hobby!

We kennen ze van hun rol in de schijnwerpers. Maar wat drijft bekend Nederland buiten de spotlights? In de nieuwe Beau Monde voelen we Bobbi Eden aan de tand over haar grootste passie. Want wat blijkt? Naast crea hobby’s als haken en naaien heeft Bobbi ook nog eens een stel groene vingers!

Nieuwe hobby

“Ik heb van nature geen groene vingers. Vroeger met m’n ouders woonde ik in een flat. Wel met een groot balkon, vol gezellige plantjes. In ons vorige huis heb ik weleens wat gedaan met aardbeitjes en munt, maar de liefde voor moestuinieren kwam in de coronaperiode pas echt tot bloei”, verklapt Bobbi in gesprek met Beau Monde.

Na een goede dosis inspiratie via Pinterest besloot Bobbi zelf aan de slag te gaan met een sinaasappelkistje ‘en de allergoedkoopste zaadjes voor tomaat en komkommer’ die ze bij de Action kon vinden. Dit blijkt een gouden greep: “Na nog geen vier of vijf dagen kwam er al een groen plukje naar boven. Ik dacht dat ik een hartstilstand kreeg, zo trots en blij was ik. Het enige wat ik had, was een plantenspuitje en aarde. Verder had ik geen idee wat ik aan het doen was, behalve dan liefde geven. En er kwam alsnog wat naar boven!”

‘Gaan we weer’

Uiteindelijk levert deze eerste poging vijftien tomatenplanten en vijftien komkommerplanten op. Niet slecht, toch? Bobbi verklapt dat manlief Mark Laurenz in eerste instantie niet heel erg stond te springen om haar nieuwe hobby: “Mark is altijd chill, maar hij krijgt een beroerte als ik weer een nieuwe hobby heb. Gaan we weer, denkt hij dan. Maar dit vond hij al snel geweldig, omdat hij zag hoe alles groeide.” Dat hij als keukenprins vervolgens aan de slag kon met ingrediënten uit eigen tuin, was natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

“In het begin moest iedereen lachen om mijn nieuwe hobby: wat ben jij nou weer aan het doen?”, blikt Bobbi terug. “Maar al snel werd het: zeg, heb jij nog een kropje verse sla voor mij?” Ha!

Faux pas

Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje wanneer je een nieuwe hobby ontdekt. Zo besloot Mark de tuin ‘winterklaar’ te maken nadat de oogst in het najaar begon op te drogen. “Hij was in de veronderstelling dat alles dood was, dus hij had alle planten in de groenbak gegooid”, vertelt Bobbi. “Toen ik dat ontdekte, had ik wel even moordneigingen. Hoe bedoel je: alles is dood?”

Bobbi wist natuurlijk wel beter, en besluit een reddingspoging te wagen.”Eerst heb ik gezegd dat Mark weg moest gaan, daarna belde ik huilend mijn moeder. Ik had zo mijn best gedaan. Door alles wat ik inmiddels over plantjes had gelezen en geleerd, wist ik precies wat winterhard was en wat niet. De winterharde plantjes ben ik allemaal uit de groenbak gaan vissen en heb ik teruggezet in de bakken, met nieuwe aarde.”

Eindstand: zo’n 85 procent van de planten heeft het uiteindelijk gered. En Mark? “Hij zei daarna: ‘Het is beter als ik er niet meer aankom.’ Nu vraagt hij elke keer als hij in de tuin bezig is toestemming om iets weg te doen, haha.”

Bobbi Eden moestuin boek

Net zulke groene vingers krijgen als Bobbi? In haar nieuwe boek Hoe begin je een moestuin legt ze op een toegankelijke manier uit hoe je je eigen moestuintje start en verzorgt.

Dit artikel is deel van een interview met Bobbi Eden, Jelka van Houten en Anne-Mar Zwart over hun grootste passies en bijzondere hobby’s buiten de schijnwerpers. In de nieuwe Beau Monde lees je het volledige artikel. Nu in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Foto’s: Feriet Tunc

 

Laatste nieuws