Japanse keizer en keizerin gaan op staatsbezoek bij Charles en Camilla

Een goed teken voor de herstellende koning!

Leuk nieuws: koning Charles en koningin Camilla zullen binnenkort een bezoekje krijgen van de Japanse keizer Naruhito en keizerin Masako! Dit is het eerste staatsbezoek dat op de planning staat sinds de diagnose van de koning.

Staatsbezoek

Afgelopen week kwam Buckingham Palace met het heugelijke nieuws dat koning Charles zijn koninklijke taken weer gaat oppakken. En nu is dan ook het eerste staatsbezoek officieel aangekondigd! In een bericht op de website van het Britse koningshuis valt te lezen dat de Japanse keizer eind juni samen met zijn vrouw op bezoek zal gaan in Buckingham Palace.

Uitgesteld bezoek

Oorspronkelijk zou het keizerlijk paar al in 2020 op staatsbezoek gaan naar het Verenigd Koninkrijk, maar dat moest worden uitgesteld door de coronapandemie. Wel waren Naruhito en Masako aanwezig bij de begrafenis van Queen Elizabeth in 2022. Dit was hun eerste buitenlandse bezoek sinds de troonsbestijging in 2019.

Hoe het staatsbezoek in juni er precies uit gaat zien? Daar is nog weinig over bekend. Wel meldt de Japan Times dat er al de nodige voorbereidingen getroffen worden voor verschillende welkomstevenementen in Buckingham Palace. Uiteraard verwachten wij ook weer een groots, koninklijk staatsbanket!

Taken van de koning

Naast het staatsbezoek staan er de komende tijd al meer activiteiten voor koning Charles op de agenda. Zo zal zijn eerste officiële bezoek komende dinsdag al plaatsvinden. Op deze dag zal hij samen met koningin Camilla een kankerbehandelingscentrum bezoeken, waar ze medische specialisten en patiënten zullen ontmoeten. “Het medische team is zeer bemoedigd door de tot nu toe geboekte vooruitgang en blijft positief over het verdere herstel van de koning”, zo laat een woordvoerder van het Koninklijk Huis weten.

Dat de koning zijn koninklijke taken weer oppakt, betekent echter niet dat hij genezen is van kanker. De medische behandeling is dan ook nog niet volledig afgerond. Toch vinden we het in elk geval een goed teken dat Charles zich bij steeds meer evenementen laat zien!

Bron: Royal.uk, Japan Times, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws