Rots in de branding: prinses Anne werkt extra door afwezigheid Charles en Kate

De Princess Royal neemt zelfs een derde van alle koninklijke verplichtingen voor haar rekening.

Met een ernstig zieke koning en kroonprinses valt er natuurlijk een groot gat in het aantal werkende Britse royals. Gelukkig is daar prinses Anne, die bereid is om haar royal duties flink op te schalen. Daily Mail schrijft dat de Princess Royal zich uiterst solidair heeft getoond door in de eerste vier maanden van dit jaar een derde van alle koninklijke verplichtingen op zich te nemen.

Tegenslagen

De afgelopen maanden heeft de Britse Royal Family moeten dealen met behoorlijk wat tegenslagen. Eerst werd bekend dat koning Charles is gediagnosticeerd met kanker, en niet veel later maakte prinses Kate tegen alle verwachtingen in wereldkundig dat ook zij strijdt tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Naast het feit dat dit voor de familie emotioneel gezien natuurlijk loodzwaar is, heeft het ook invloed op de meer praktische zaken. Charles en Kate hoorden voor hun diagnose beiden tot de meest actieve werkende royals, dus nu zij tijdelijk uit de running zijn valt er behoorlijk wat mankracht weg. En wat blijkt? Het is prinses Anne die dat gat de afgelopen vier maanden voor een deel wist op te vullen.

Prinses Anne

Volgens Court Circular is het aantal royal duties van prinses Anne in de eerste vier maanden van dit jaar ten opzichte van vorig jaar met 2 procent toegenomen. Dat klinkt niet veel – ténzij je weet hoeveel werkzaamheden de Princess Royal normaal gesproken al heeft. Want ze mag dan inmiddels de respectabele leeftijd van 73 jaar bereikt hebben; prinses Anne werkt gewoon door. Met pensioen gaan is binnen de paleismuren immers not done, en daarnaast is Anne ook gewoon een geboren harde werker. Niet voor niets werd de enige dochter van wijlen Queen Elizabeth het afgelopen jaar door Court Circular uitgeroepen tot hardst werkende royal van het jaar. Met de teller op 457 koninklijke verplichtingen in 2023 versloeg ze zelfs haar broer en kersverse koning Charles. Just saying.

Goed: de agenda van Anne was dus al goed gevuld, maar zolang Charles en Kate het rustiger aandoen, doet zij er nóg een tandje bij. De prinses is duidelijk de rots in de branding voor de Britse royals!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws