Ha! Prinses Victoria maakt Songfestival-verschijning

De prinses had het duidelijk goed naar haar zin!

Onze eigen Joost Klein mocht er (tot grote teleurstelling van de redactie) misschien niet bij zijn, maar het Zweedse koningshuis werd wél gerepresenteerd bij het Eurovisie Songfestival. Niemand minder dan kroonprinses Victoria sprak de deelnemers namelijk bemoedigend toe, én maakte een verschijning op de tribune.

Songfestival-royalty

Er is al veel gezegd en geschreven over het normaal zo feestelijke liedjesfestijn dat dit weekend plaatsvond. Met ongekende protesten, een diskwalificatie en deelnemers die zich na afloop woedend hebben uitgelaten over de organisatie, was dit echter bepaald geen editie om over naar huis te schrijven.

Toch kon dat de pret niet drukken voor de Zweedse kroonprinses Victoria. Zij heette de deelnemers namelijk hartelijk welkom in Zweden met een videoboodschap, die vooraf opgenomen was te paleize.

“Goedenavond, het is me een grote eer jullie allemaal te verwelkomen in Zweden. Ik hoop dat jullie van de show zullen genieten, en ik wens alle deelnemers heel veel geluk toe”, aldus hare hoogheid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Op de tribune

Scherpe kijkers spotten bovendien dat de prinses ook tijdens de openingsceremonie nog in beeld werd gebracht op de tribune. Hier had de prinses het duidelijk goed naar de zin!

prinses victoria
Beeld: screenshot YouTube Eurovision Song Contest

Voor de gelegenheid had Vic haar witte powerpak ingeruild voor een chique zwarte outfit met capemouwen, die afkomstig is van – hoe kon het ook anders – de H&M.

In de voetsporen van Kate

Vorig jaar liet prinses Kate zich ook al zien tijdens de openingsceremonie van de grand final. Zij speelde toen tot iedereens grote verrassing een leuk stukje piano vanuit de Crimson Drawing Room van Windsor Castle. Zelf werd de Prinses van Wales echter niet op de tribune gespot.

Wie weet: zet Vic hiermee een nieuwe trend? Wij zien het helemaal zitten: ons koninklijk gezin in het publiek, een swingende Máxima met dochters, en Willem-Alexander met een Europapa-stropdas. Nu alleen nog even zorgen dat Nederland het festijn nog eens wint – of dat we überhaupt nog eens meedoen….

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws