Ach: Sarah en Andrew mogen tóch blijven in Royal Lodge

Koning Charles is toch tot mildheid gestemd.

Van het ‘afsluiten van de voorzieningen‘, tot Andrew die zou weigeren om de Royal Lodge te verlaten uit angst buitengesloten zou doen: er is de afgelopen maanden een hoop heisa geweest rond het stulpje van de Yorkse prins en zijn ex-vrouw, Sarah Ferguson. Nu zou King Charles tóch met de hand over’t hart gestreken hebben.

Royal Lodge

Laten we eerlijk wezen: prins Andrew voert de afgelopen periode niet zo héél veel meer uit in naam van de kroon. En met goede reden, natuurlijk, want er kleven nogal wat schandalen aan Charles’ jongere broer.

Insiders melden dat dit er nu toe leidt dat de prins flink wordt gekort op zijn koninklijke toelage. Klein neveneffect hiervan is dat Andy het onderhoud van ‘zijn’ Royal Lodge niet meer zou kunnen betalen. Hierom lijkt het erop dat de prins én ex-vrouw Sarah Ferguson, Duchess of York, binnenkort de Lodge moeten inruilen voor een meer nederig stulpje – zoals het onlangs vrijgekomen Frogmore Cottage, bijvoorbeeld.

Gezondheid

Maar dat hele plan zou nu op een laag pitje zijn gezet, melden verschillende bronnen. Zo schrijft HLN dat de borstkanker-diagnose van Fergie de koning toch tot mildheid gestemd zou hebben.

Ook melden bronnen rond de koninklijke familie dat Charles zijn ex-schoonzus de gelegenheid wil geven om vooral goed te herstellen van haar recente operatie. En tja: een uitzetting die boven’t hoofd hangt, levert ongetwijfeld nog een flinke dosis stress op in deze toch al nare periode voor Fergie.

Borstkanker

Vorige week liet een woordvoerder van de Duchess of York weten dat zij onlangs geopereerd is nadat er bij een routinecontrole borstkanker werd vastgesteld. Sarah zegt zelf ook ‘heel dankbaar te zijn dat de kanker werd opgemerkt bij een reguliere controle’, omdat ze zelf niets heeft gemerkt en geen klachten had. “Het laat het belang van deze controles zien”, stelt haar woordvoerder.

Bron: HLN, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws