Borstkanker vastgesteld bij Sarah Ferguson

Gelukkig lijkt de hertogin aan de betere hand te zijn.

Heftig nieuws voor Sarah Ferguson: onlangs werd er door middel van een mammogram borstkanker bij de hertogin vastgesteld. Inmiddels is Fergie geopereerd en laat haar woordvoerder weten dat het goed met haar gaat.

Verdrietig nieuws

Waar we de afgelopen periode bijna alleen maar heugelijke nieuwtjes deelden over Sarah Ferguson en het feit dat ze onlangs voor de derde keer oma werd, komt de hertogin vandaag verdrietiger in het nieuws. Sarahs woordvoerder laat namelijk aan Sky News weten dat ze onlangs met borstkanker is gediagnosticeerd. De ziekte werd ontdekt door een routineonderzoek aan haar borsten.

Succesvolle operatie

Gelukkig kan de woordvoerder laten weten dat het om een vroeg stadium ging en Sarah een succesvolle operatie is ondergaan. “De hertogin krijgt nu de beste medische zorg en haar dokters zeggen dat de vooruitzichten goed zijn”, vertelt hij aan Sky News. Sarah zegt zelf ook ‘heel dankbaar te zijn dat de kanker werd opgemerkt bij een reguliere controle’, omdat ze zelf niets heeft gemerkt en geen klachten had. “Het laat het belang van deze controles zien”, stelt haar woordvoerder.

Herstellen

Inmiddels is Fergie dus herstellende, en lijkt het goed te gaan met de hertogin. Ze verblijft thuis, en kan hopelijk genieten van de aanwezigheid van dochters Eugenie, Beatrice en baby Ernie, zoals Sarah de pasgeboren royal noemt. We hopen dat we de hertogin zich snel weer de oude voelt en vol goede moed weer doorkan met haar eigen podcast. Namens Beau Monde natuurlijk heel veel sterkte!

Bron: AD, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws