Glamour met een knipoog

Linda de Mol over het succes van Gooische Vrouwen: 'Onze eigen vriendschap straalt er in door'

Na jarenlang wachten was het gisteravond eindelijk zo ver: het zesde seizoen van Gooische Vrouwen ging in première! Uiteraard was Beau Monde hier aanwezig om de cast het hemd van het lijf te vragen.

Linda de Mol over het succes van Gooische Vrouwen

Cheryl, Anouk, Claire en Roelien zijn terug! Op dinsdagavond werd de roze loper uitgerold bij het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de première van het spiksplinternieuwe seizoen van Gooische Vrouwen. In gesprek met Beau Monde vertelden Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk over het immense succes van de serie.

Vriendschap

Tien jaar na de laatste film is Gooische Vrouwen terug met een nieuw seizoen, en dat is best heel bijzonder natuurlijk. Wat maakt de serie toch zo'n immens succes?

Volgens Linda ligt dat aan verschillende factoren. "In de eerste plaats natuurlijk de karakters. Iedereen heeft stiekem wel een favoriet. En er zijn ook hele leuke mannenrollen, waardoor de mannen het ook leuk vinden om mee te kijken. Denk aan Martin Morero, Yari en dokter Rossi bijvoorbeeld." Ook de humor is uiteraard een cruciaal element. Want, zoals Linda zegt: "Er zijn nog weinig dingen op televisie waar je om kan lachen."

Daarnaast is er nog één belangrijke factor die niet onderschat moet worden: de vriendschap tussen de vrouwen. "De vriendschap die we in de serie hebben, maar vooral ook de vriendschap die we in het echt hebben. Die straalt er absoluut in door", aldus de actrice.

Achter de schermen

Wanneer je zo lang niet meer samen op de set hebt gestaan, kan dat natuurlijk best even wennen zijn. Wij waren stiekem wel benieuwd of dat nog grappige of gênante momenten achter de schermen heeft opgeleverd, maar daar willen de actrices helaas niks over kwijt: "Zeker, maar daar gaan we niets over zeggen", lacht Tjitske. "Het was allemaal niet makkelijk om te zien, niet makkelijk om te horen, maar we kunnen er echt niks over zeggen." Ha!

Voorproefje

Bij de première hadden wij het geluk om alvast de eerste afleveringen van het seizoen te bekijken. Uiteraard kunnen we hier nog niet al te veel over verklappen, maar één ding kunnen we wel alvast zeggen: het is weer ouderwets genieten!

De première van Gooische Vrouwen (Beeld: RTL / Elvin Boer)

Na vijf seizoenen en twee films blijkt dat de dames nog láng niet door hun hilarische avonturen heen zijn. Van huwelijksperikelen tot luxeproblemen en van seks tot burenruzies: de nieuwe afleveringen barsten weer van de humor en juice. Maar de tijd? Die heeft zeker niet stilgestaan. Cheryl, Claire, Anouk en Roelien staan voor een nieuwe fase in hun leven, vol onverwachte uitdagingen en veranderingen. In Het Gooi is het niet meer zoals het ooit was, en wat vroeger vanzelfsprekend leek, is dat nu niet meer. De vier vriendinnen moeten zichzelf opnieuw uitvinden, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan...

Gooische Vrouwen seizoen 6 is vanaf zondag 27 oktober wekelijks te zien bij Videoland (met op de eerste dag twee afleveringen) en vanaf zondag 10 november iedere week op SBS 6 om 20.30 uur.

Celebrity
  • NL Beeld