Sarah Ferguson tot tranen geroerd na geboorte kleinzoon

De hertogin verklapt de bijzondere reden waardoor ze het niet droog wist te houden.

Sarah Ferguson neemt haar status als zelfbenoemde ‘super granny’ ont-zet-tend serieus. De Duchess of York kan haar geluk dan ook niet op met de geboorte van de kleine Ernest Brooksbank, het tweede kindje van dochter Eugenie en man Jack. In haar podcast doet de hertogin een boekje open over de blijde gebeurtenis.

Kleinzoon

Ze was al gezegend met twee kleinkinderen – Beatrices dochter Sienna, en Eugenies zoontje August. Afgelopen maandag maakte Eugenie echter bekend dat haar tweede spruit, de kleine Ernest George Ronnie Brooksbank, op 30 mei het levenslicht zag.

Grootmoeder Sarah vertelde in haar gloednieuwe podcast, Tea Talks with the Duchess & Sarah, over de bijzondere band die ze nu al met de kleine heeft.

Tranen

“Hij is serieus een ontzettend mooie kleine jongen”, verklapt de hertogin, en omschrijft zichzelf als een ‘liefhebbende gee-gee‘ – of wel gran-gran. Hoewel er sowieso een hoop emoties komen kijken bij zo’n levensgebeurtenis, was er één detail in het bijzonder waardoor de hertogin toch even volschoot.

Zo is de naam George namelijk gekozen ter ere van zijn koninklijke voorouders, maar kwam de naam Ronnie van Sarahs kant van de familie. De Duchess’ vader heette namelijk Ronald Ferguson, die in 2003 kwam te overlijden. “Zo ontroerend”, reageerde de hertogin op het nieuws, “ik moest ervan huilen.”

Podcast

Sarahs uitspraken komen uit de tweede aflevering van de podcast die zij met goede vriendin Sarah Jane Thomson is gestart, waarvan de eerste aflevering eind mei online verscheen.

“Met een kopje thee erbij bespreken we de meest actuele onderwerpen van de week en delen we onze gedachten op alledaagse problemen”, zo vertelden beide Sarahs zelf in de trailer van de podcast. Nu nog hopen dat we in de podcast ook regelmatige updates krijgen over de kleine Ernest!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws