Koninklijk bevallen: dit kost de suite waar Eugenie beviel per dag

Champagne en aardbeien na het zwaarste moment uit je leven: je moet er maar zin in hebben.

Je bent een royal, of je bent het niet. Dat moet ook prinses Eugenie gedacht hebben toen ze besloot waar ze haar tweede kindje ter wereld wilde brengen. Want niet alleen de glamoureuze kleding voor royals heeft een koninklijk prijskaartje, maar de plaats van bevalling kennelijk ook.

Geboorte

Prinses Eugenie en Jack Brooksbank hielden ons bijna een week lang in spanning, met elke dag wel nieuwe bronnen die wisten te melden dat hare hoogheid aan het bevallen zou zijn. Maar afgelopen maandag was er dan eindelijk de bevestiging: op 30 mei dit jaar zag hun tweede spruit het levenslicht.

Met enkele bijzonder zoete kiekjes op Instagram maakte Eugenie het heugelijke nieuws bekend. “Augie vindt het nu al heerlijk om grote broer te zijn”, liet ze onder meer weten in het bijschrift.

Koninklijk ziekenhuis

Bij een koninklijk leven hoort uiteraard ook een koninklijke bevalling, en het is dan ook geen verrassing dat veel Britse royals hun kind ter wereld zagen komen in hetzelfde ziekenhuis: Portland Hospital. Onder andere Harry en Meghans zoontje Archie zag er het levenslicht, en ook prinsessen Eugenie en Beatrice werden er geboren. Reden genoeg voor Eugenie om er op dezelfde plek zélf ook maar aan te geloven. Ook zij beviel op 30 mei in Portland Hospital.

Champagne en aardbeien

Hoewel het ziekenhuis bekend staat als een van de beste privé-ziekenhuizen voor verloskundige zorg, zal het medische aspect niet het enige zijn dat patiënten als prinses Eugenie aantrekt. Het gebouw telt een aantal luxe suites die voorzien zijn van een eigen badkamer, extra bedden en een 24-uurs roomservice. Naar verluidt zouden champagne en aardbeien al klaarstaan als het eerste cruciale huiltje heeft geklonken, speciaal voor moeders die willen proosten op de geboorte van hun kind. Wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je uren hebt liggen persen en eindelijk in je armen hebt wat je negen maanden lang in je buik hebt meegedragen, maar goed: ieder zo z’n ding.

Royal prijskaartje

Mocht het je wel wat lijken voor je eigen bevalling, begin dan maar vast met sparen – want de suite waarin onder andere Eugenie beviel, heeft een nogal roya(a)l prijskaartje. Voor een ‘normale’ bevalling leg je voor een dag gemiddeld een kleine 7.000 pond neer, oplopend tot een ruime 8.000 voor een spoedkeizersnede. Wil je nog een extra nachtje blijven, dan kun je rekenen op nog zo’n 1.800 pond bovenop je rekening. Tja, je moet er wat voor over hebben om koninklijk te bevallen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws