Prins Harry deelt truc om Archie en Lili te laten stoppen met huilen

'Soms moet ik mezelf uit de kamer verwijderen en even diep ademhalen'

Prins Harry vertelt tijdens een live Q&A om Spare te promoten hoe de opvoeding van zijn kinderen hem als persoon heeft veranderd. Ook onthult hij zijn ultieme tactiek om kleine Archie en Lilibet te kalmeren als ze van streek zijn. Wat blijkt? Het heeft volgens hem allemaal te maken met zijn eigen energie!

In gesprek over kinderen

Harry ging in gesprek met dr. Gabor Maté, een expert in trauma en de ontwikkeling van kinderen, om te praten over leven met verlies, het belang van persoonlijke genezing en hoe het opvoeden van kinderen hen heeft veranderd. Een scala aan onderwerpen passeerden de revue, van de oorlog in Afghanistan tot illegaal drugsgebruik. Totdat de twee uiteindelijk aankwamen bij hetgeen waar ze beiden ervaringsdeskundige in zijn: het opvoeden van hun kroost. Prins Harry onthulde hierbij zijn ultieme trucje om zijn kinderen te kalmeren wanneer ze van streek zijn.

Het draait volgens hem allemaal om energie

Hij legt uit: ”Je kinderen pikken je energie meer op dan je ooit zult weten. Als je me zeven, acht, tien jaar geleden naar energie had gevraagd, had ik gezegd: ‘Waar heb je het over’. Maar toen ik uiteindelijk mijn eerste kind kreeg, besefte ik hoe het echt in elkaar zat.” De prins legt uit dat het allemaal draait om energie: ”Soms moet ik mezelf uit de kamer verwijderen, diep ademhalen, het er even uit laten. Ik probeer dan letterlijk mijn hele energie te veranderen en vervolgens weer naar binnen te gaan. Soms valt die kleine dan opeens in slaap in mijn armen.”

Woede en frustratie

Harry vertelt ook dat hij vindt dat kinderen de ruimte moeten hebben om woede en frustratie te ervaren. Iedereen zou volgens hem de tijd moet nemen om in hun kussen te schreeuwen. Hij legt uit: ”Als ze een moment van frustratie hebben, sta ze dat toe en praat er daarna met ze over.” Volgens de prins horen deze uitbarstingen bij het opgroeien.

Aha: fijn om te weten dat de twee zich binnen vier muren ook niet altijd als een prins en prinses gedragen!

Bron: Mirror | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws