Harry’s tell-all boek komt er heel gauw aan…

We gaan zijn memoires helaas niet onder de boom kunnen vinden.

Afgelopen juli meldden we nog dat het tell-all boek van prins Harry helemaal af was. Het manuscript zou zijn ondertekend door advocaten en het boek zou deze herfst verschijnen. Toen bleek dat het uitgeven van zijn memoires door aanpassingen tóch nog werd uitgesteld. Maar, nu is er goed nieuws, want er is een datum!

Verschillende rollen

Sinds vorig jaar bekend werd dat Harry met een boek zou komen, is er ophef over. The Duke of Sussex vertelde destijds in een statement over het boek en zei ‘dat hij het boek zou schrijven als de man die hij is geworden, niet als de prins die hij ooit was’. “Ik heb door de jaren heen veel verschillende rollen gehad, en ik hoop met mijn verhaal – de hoogtepunten, dieptepunten, fouten, geleerde lessen – anderen te kunnen tonen dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt. We hebben meer met elkaar gemeen dan we denken.”

Afzwakken

Prins Harry zou bang zijn dat hij in een kwaad daglicht wordt gesteld na het overlijden van Queen Elizabeth en daarom wil hij zijn memoires wat afzwakken. Hij zou zich zorgen maken om bepaalde onthullingen in het boek nu er weer zoveel steun voor de monarchie wordt betuigd. “Er staan misschien dingen in die niet handig zijn om te vertellen vlak nadat zijn oma is overleden en zijn vader koning is geworden”, aldus een bron in gesprek met The Sun on Sunday. Dus dat werd weer terug naar de schrijftafel om toch hier en daar wat aan te passen.

Vandaag zijn ook de titel en de cover van het boek bekendgemaakt: Spare, gaat het heten. Een verwijzing naar Harry’s positie als ‘reserve’-troonopvolger.

Goede voornemens

Helaas kunnen we Harry’s memoires niet op ons kerstverlanglijstje zetten, maar op 10 januari 2023 zal het boek in de boekhandels liggen. Leuk als cadeautje aan jezelf voor je goede voornemen om meer te lezen volgend jaar bijvoorbeeld. We hopen echt dat de datum nu niet nogmaals verschuift, maar goed, met dit boek weet je het maar nooit.

Het is voor Harry hopen dat het boek goed verkoopt, want een deel van de opbrengst (zo’n 2 miljoen euro) heeft hij alvast gedoneerd.

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws