‘Geen verzoening tussen Harry en de royal family tot zijn boek uitkomt’

'Hij zal ze niet onder ogen kunnen komen.'

Prins Harry’s memoires zouden komende herfst in de boekwinkels moeten liggen. Volgens een royal insider zal de hertog van Sussex zijn familie op afstand houden totdat het boek is gepubliceerd.

In het boek gaat Harry dieper in op zijn ‘ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen die geholpen hebben hem te vormen’ in zijn 37 jaar.

Controverse

“Ik schrijf dit niet als de prins die ik ben geboren, maar als de man die ik ben geworden”, zei hij in een verklaring op de Archewell website van de Sussexjes. Hij voegde daaraan toe dat hij “er zin in heeft dat mensen uit de eerste hand een verslag van mijn leven lezen dat nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw is.”

Wat natuurlijk ook terug zal komen in het boek, is de controverse rondom het opstappen van de hertog en hertogin. Die beslissing wordt vaak aangehaald als oorzaak voor zijn aanhoudende vete met prins Charles en broederlief prins William.

Onaangenaam

Totdat het boek uitkomt, houdt Harry letterlijk en figuurlijk afstand van zijn Britse familieleden. “Ik denk dat hij een aantal dingen gaat zeggen die onaangenaam zijn en slecht zullen vallen bij Charles en William”, zegt royalty-expert Richard Eden bij de online serie Palace Confidential. “Hij zal ze bijna niet onder ogen kunnen komen, waarschijnlijk.”

De Queen eren

Na hun spraakmakende interview in 2021 met Oprah, waarin ze een aantal heftige claims maakten, hebben Harry en Meg het relatief rustig gehouden. Zo ook bij het 70-jarig troonjubileum van Queen Elizabeth. Door zich verder niet bij de festiviteiten te laten zien, zorgden de Sussexjes ervoor dat niemand kon claimen dat ze de show zouden stelen en lieten ze zien dat ze alleen kwamen om de Queen te eren.

Onheilspellend

Volgens een insider moet hun stilzwijgen echter niet worden verward met spijt. Prins Harry is naar verluidt van plan om zijn waarheid aan de wereld te vertellen, of de koninklijke familie het nu goedkeurt of niet.

In februari vertelde een vriend van Harry aan de Mirror dat iedereen die “denkt dat hij soft is geworden” zich “vergist”. Een onheilspellende boodschap volgde: “Wacht maar tot het boek uitkomt, dat zal de monarchie compleet door elkaar schudden.” We zijn nu wel héél benieuwd.

Bron: Woman & Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws