Waarom we zo weinig van Harry en Meghan zagen tijdens het jubileum

Slim gespeeld van de Sussexes!

Het leek lange tijd een big deal dat prins Harry en hertogin Meghan naar Engeland zouden komen voor het jubileum van Queen Elizabeth, maar eigenlijk hebben we nauwelijks iets van de Sussexes gezien. Waarom bleven ze buiten beeld?

Flitsbezoek

Om het 70-jarig troonsjubileum van Queen Elizabeth mee te vieren, brachten prins Harry, hertogin Meghan en hun twee koters, Archie en Lili, een kort bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Al weken van tevoren schreeuwden de Britse tabloids dat Sussexjes de Queen zouden overschaduwen, hun eigen agenda hadden en zelfs een Netflix-realityserie zouden opnemen, maar het pakte héél anders uit.

Buiten de schijnwerpers

We vingen alleen een glimp van de hertog en hertogin van Sussex op tijdens een speciale kerkdienst ter ere van de Queen in St. Paul’s Cathedral. Leuk om Harry en Meg weer onder de royals te zien, maar het bleef bij dit ene uitstapje.

Harry en Meghan met Peter Philips en Zara Tindall, de kinderen van prinses Anne. Beeld: BrunoPress

Door zich verder niet bij de festiviteiten te laten zien, zorgden de Sussexjes ervoor dat niemand kon claimen dat ze de show zouden stelen (en to be honest, dat deed prinsje Louis al). Door alleen voor de kerkdienst te kiezen en juist níet voor alle feestelijke concerten en optochten, lieten Harry en Meghan zien dat ze vooral aanwezig waren om de Queen te eren, niet voor de koninklijke privileges.

Familiebanden

Bij dit enige openbare uitstapje werden prins Harry en hertogin Meghan bovendien niet met senior royals gezien. Ze babbelden wat met Peter Philips, Zara Tindall, prinses Eugenie en Jack Brooksbank, maar wisselden geen openbare onderonsjes uit met meer naaste familieleden als prins William of prins Charles. Een slimme zet, want op elk gesprek zouden immers heel wat liplezers en lichaamstaalexperts zich buigen om te kijken hoe het nu écht zit met de familiebanden…

Lili’s verjaardag

Tijdens het korte verblijf in het VK vierde dochtertje Lilibet haar eerste verjaardag, maar ook daarbij probeerden de Sussexjes de aandacht niet af te leiden van de Queen. Zo werden de verjaardagsfoto’s van Lili maandagavond laat gedeeld, dus pas nadat alle jubileumfestiviteiten waren afgelopen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

Teleurstelling

Door hun schaarse optredens brachten Harry en Meghan het er nog best goed vanaf in de Britse tabloids, dus het PR-team van de Sussexes kan opgelucht ademhalen. Voor de fans van de opgestapte royals was het wel een tegenvaller dat de Duke and Duchess zo ontzettend weinig te zien waren in Londen. Ook lijkt het feit dat Harry en William in public geen blik of woord met elkaar wisselden, erop te wijzen dat de broers nog altijd niet door één deur kunnen. En tja, dat is toch een bittere teleurstelling voor iedereen die op een happy royal reunion had gehoopt.

Bron: Elle UK | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws