‘Harry en Meghan kunnen terugkeren als ‘parttime royals”

Gaan we Harry en Meghan straks weer vaker zien?

Prins Harry en hertogin Meghan Markle zijn sinds maart 2020 geen werkende royals meer. Toch kan dit veranderen wanneer prins Charles, de vader van prins William, koning wordt. In dat geval kunnen ze zelfs terugkeren als parttime royals, leggen sommige koningshuisexperts uit.

Parttime royals

Drama alom toen de hertog en hertogin van Sussex hun positie als senior werkende royals verlieten. Met de wens om financieel onafhankelijk te worden, verhuisden ze naar Canada en vervolgens naar de Verenigde Staten. Tom Quinn, auteur van verschillende koninklijke boeken, verwacht alleen dat hier nog wel verandering in gaat komen. En dat het koppel hun tijd uiteindelijk gaat verdelen tussen Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, zoals oorspronkelijk het plan was.

Volgens Quinn gaat dit alles gebeuren wanneer Charles koning wordt. “Een interessant puntje dat een insider me vertelde, is dat zowel Meghan als Harry geloven dat wanneer de oudere leden van het koningshuis overlijden – met andere woorden Queen Elizabeth – ze misschien wel in staat zijn om parttime royals te worden”, vertelde Quinn aan de To Di For Daily-podcast.

harry-meghan-prins-william
Zien we Harry en Meghan straks weer bij koninklijke gelegenheden? Bron: BrunoPress

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth ging destijds namelijk niet akkoord met het parttime uitvoeren van de koninklijke taken. Harry en Meghan kregen een proeftijd van een jaar om de vrijheid te leren kennen, maar in februari 2021 liet de koningin weten dat ze “niet zouden terugkeren als werkende leden”. Dat ze geen onderdeel zijn van de wekende royal family, betekend ook dat ze hun koninklijke bescherming verloren, net als de militaire functies van prins Harry.

Er wordt verwacht dat prins Charles meer meegaand is met het stel. Quinn legt uit: “Dat was iets waarvan koningin Elizabeth absoluut zei dat het niet kon gebeuren, maar ik denk dat Meghan en Harry hopen dat Charles meer een moderne insteek zal hebben en tegen hen zal zeggen: ‘Als jullie parttime royals willen zijn, dan is dat prima’.” We zijn benieuwd of we de Sussexjes straks terugkeren op het koninklijke toneel!

Bron: Honey | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws