Prins Harry en hertogin Meghan nemen prijs in ontvangst: ‘Onze levens zijn samengekomen met een reden’

De Sussexjes kunnen een prestigieus beeldje mee naar huis nemen!

Voor het eerst in lange tijd verschijnen prins Harry en hertogin Meghan weer in het openbaar – en ze vallen meteen met hun neus in de boter! De twee mochten afgelopen weekend een prestigieuze prijs in ontvangst nemen en gaven, helemaal in Sussex-stijl, een emotionele toespraak over hun bijzondere band.

NAACP Awards

Het eerste uitje van Harry en Meghan dit jaar is meteen een glamoureuze bedoening! De Sussexjes kregen zaterdagavond een NAACP Image Award uitgereikt, een prijs voor mensen van kleur die een grote prestatie hebben geleverd in de cultuur- en entertainmentsector. Voor prins Harry en hertogin Meghan was de President’s Award voor ‘aanzienlijke bijdragen aan de maatschappij’ weggelegd. Een mooi nieuw beeldje voor op de schouw!

Dankwoord

“We zijn enorm vereerd dat we hier mogen zijn, in het gezelschap van zoveel beroemde awardwinnaars”, liet een stralende Meghan weten in haar toespraak, waarna prins Harry vervolgde: “Voordat ik iets wil zeggen, wil ik stilstaan bij de mensen in Oekraïne, die de blijvende steun van de wereld heel hard nodig hebben. Ik wil ook mijn enorme dankbaarheid voor deze avond laten weerklinken, zowel voor deze award als voor deze gemeenschap die me zo hartelijk heeft ontvangen. Ik kan wel zeggen dat ik een heel andere achtergrond heb dan mijn geweldige vrouw, maar onze levens zijn met een reden samengekomen. We delen onze toewijding voor een dienstbaar leven, de verantwoordelijkheid om onrechtvaardigheid te bestrijden en een geloof dat de mensen die het vaakst over het hoofd gezien worden, het belangrijkst zijn om naar te luisteren.”

Meghan blikt terug op de maanden waarin zij en Harry net in de VS woonden en wereldwijd protesten tegen racisme begonnen. “Ik had er niet trotser op kunnen zijn dat we dit werk samendoen. We verhuisden naar Californië, mijn thuisstaat, vlak voor de moord op George Floyd. Voor zwart Amerika, overstegen deze negen minuten en 29 seconden de tijd, waarmee ze eeuwen van ongeheelde wonden bovenhaalden. In de maanden daarna, waarin mijn man en ik met de burgerrechtengemeenschap spraken, hebben we onszelf en onze organisatie, Archewell, toegewijd aan het belichten van mensen die zich inzetten voor raciale rechtvaardigheid en vooruitgang.”

Dresscode

Voor de gelegenheid kozen Harry en Meghan ook beide voor een gala-outfit van een zwarte ontwerper. Meghan droeg een blauwe japon van Christopher John Rogers, Harry een smoking van Ozwald Boateng. Dat is pas een boodschap uitdragen binnen de dresscode! Als grote verrassing stapte ook Meghans moeder Doria Ragland het podium op. “Mijn moeder is er ook, en we zijn allemaal ontzettend trots”, aldus de Duchess of Sussex.

Bron: People, Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws