Hoe zit het nu met de (royal) doop van Lilibet Diana?

'Een doop in Windsor is nog steeds niet van tafel'.

Na de geboorte van Lilibet Diana, de dochter van prins Harry en hertogin Meghan, was een van de grote vragen of het kleine meisje een koninklijke doop in Windsor zou krijgen. En die vraag is nog altijd niet beantwoord…

Wat zijn de laatste updates rondom de jongste Sussex-spruit?

Koninklijke doop

Meestal vindt een koninklijke doop zo’n drie maanden na de geboorte van de nieuwste royal plaats, maar vorig jaar liep dat door het coronavirus anders voor de vier nieuwe achterkleinkinderen van Queen Elizabeth. August, de zoon van prinses Eugenie, en Lucas, de zoon van Zara Tindall, moesten zo’n acht maanden wachten op een doop in Windsor. De in september geboren Sienna, de dochter van prinses Beatrice, is zover bekend nog niet gedoopt. En ook de doop van de inmiddels negen maanden oude Lilibet laat op zich wachten.

Al meteen na de geboorte van het dochtertje van prins Harry en Meghan Markle klonken de geruchten dat de Sussexjes een koninklijke doop in Windsor wilde voor Lili, net zoals grote broer Archie had gekregen. En dat plan ligt nog steeds op tafel, menen veel royaltyreporters. Eén probleempje: Harry en Meghan zijn huiverig om terug naar Engeland te keren vanwege hun veiligheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alexi Lubomirski (@alexilubomirski)

Terug naar de UK

Prins Harry staat al enige tijd te popelen om zijn dochter voor te stellen aan de royal family. Een aantal weken geleden liet hij echter weten dat hij zijn gezin niet mee durft te nemen naar het Verenigd Koninkrijk, omdat hij daar niet voldoende beveiliging kan krijgen. Via de rechter probeert de hertog van Sussex nu politiebeveiliging voor zijn gezin te regelen. “Zijn doel is simpelweg om de veiligheid van zichzelf en zijn gezin te garanderen wanneer ze in het Verenigd Koninkrijk zijn, zodat zijn kinderen zijn thuisland kunnen leren kennen”, liet het juridische team van prins Harry weten. En misschien dus om een royal doop voor Lilibet te organiseren? Nog een ‘dubbeldoop’ met Lili en Sienna: wij zien er wel wat in.

Met het gezin

“Baby Lilibet is nog niet gedoopt. Koninklijke kinderen worden meestal binnen drie maanden gedoopt, maar van wat ik heb gehoord heeft Harry duidelijk gemaakt dat hij een koninklijke doop voor haar wil, net zoals Archie had. Wanneer gaat het gebeuren?” vraagt royaltyreporter Richrd Eden zich af in Daily Mail. Voormalig koninklijk beveiliger van prinses Diana, Ken Wharfe, denkt ook dat prins Harry nu beveiliging wil afdwingen om zijn dochter in Engeland te kunnen laten dopen.

“Het feit dat hij de juridische weg is ingeslagen om voor beveiliging te zorgen laat ons zien dat hij wanhopig is en dat hij een echt goede reden heeft om naar het VK terug te komen. Hij heeft twee kinderen die de Queen nog nauwelijks heeft gezien. Het feit dat hij ‘herrie schopt’ om beveiliging te krijgen, betekent voor mij dat hij echt zijn best gaat doen om terug te komen. Ik denk dat we hem dit jaar nog wel zien, voor het platinajubileum.”

70 jaar op de troon, 1 jaar Lilibet

In de zomer viert Queen Elizabeth groots haar jubileum: de vorstin zit alweer zeventig jaar op de troon. Het begin van de feestelijkheden valt precies samen met de eerste verjaardag van Lili op 4 juni. Als de Sussexjes inderdaad de nodige beveiliging weten te krijgen, is de kans dus héél groot dat Lilibet Diana haar very first birthday in het bijzijn van de royal family viert. En misschien is er dan nog ruimte in het feestschema voor een koninklijke doop…

Bron: Express, Now to Love | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws