Glamour met een knipoog

Slecht nieuws over Noorse kroonprinses Mette-Marit

Na een huwelijk waar eindeloze schandalen aan kleefden en de problemen rond de oudste zoon van de kroonprinses, bleek het begin deze maand niet goed te gaan met Mette-Marit zelf. Het Noorse koningshuis kwam woensdag met nog meer vervelend nieuws. 

Noorse kroonprinses Mette-Marit

Begin oktober onthulde het Noorse hof dat prinses Mette-Marit per direct behandeld moest worden voor de chronische longziekte waar zij mee kampt. De behandeling is gestart, maar niet zonder gevolgen. De bijwerkingen van de medicatie zijn namelijk niet mals.

Verlof

Eerder waarschuwde het paleis al dat de behandeling voor haar ziekte kon leiden tot bijwerkingen, en dat lijkt nu helaas ook de realiteit te zijn... De Noorse prinses heeft zoveel last van de bijwerkingen dat ze minstens een week met ziekteverlof moet. Dat heeft het Noorse koningshuis woensdag bekend gemaakt. De verplichtingen die Mette-Marit in deze periode had, worden uiteraard geannuleerd of uitgesteld. Dat moet een flinke tegenvaller zijn voor de prinses!

In full glam

Ondanks haar ziekte en de zware behandeling verscheen ze de afgelopen weken toch bij een aantal grote evenementen. Eén daarvan was het staatsbanket met de Finse president en diens vrouw, waar ze schitterde in een Valentino-japon die zij twaalf jaar geleden ook al droeg op de rode loper van het Met Gala. Wauw!

Zelfs afgelopen maandag pronkte de prinses nog met een prachtige look bij de viering van de 25e verjaardag van het Scandinavische ambassadecomplex in Berlijn. Ondanks haar ziekte zag ze er schitterend uit in haar Lela Rose-mantel en bijpassende jurk, gecombineerd met Aquazzura-pumps en een clutch van Naledi Copenhagen. Haar oorbellen van Pomellato en ring van Cartier waren de kers op de taart. Mette-Marit mag zich dan ontzettend slecht voelen, maar daar is hier gelukkig nog niks van te zien!

Alsof de afgelopen weken nog niet zwaar genoeg waren voor de Noorse koninklijke familie... Naast het controversiële huwelijk tussen prinses Märtha Louise en haar sjamaan, werd de oudste zoon van prinses Mette-Marit, ook wel bekend als het zwarte schaap van de familie, ook nog eens gearresteerd en beschuldigd van misbruik. Het ziekteverlof van Mette-Marit is de zoveelste tegenslag in korte tijd waar de Noren mee moeten kampen.

Wij hopen dat Mette-Marit snel een beetje opknapt. Betere tijden zijn de prinses en haar familie gegund!

Royalty
  • De Telegraaf, UFO No More, Beau Monde archief
  • NL Beeld