Glamour met een knipoog

Bikkel: prinses Mette-Marit ondanks ziekte tóch in full glam bij staatsbanket

De royal agenda's zitten propvol deze maand! Naast de staatsbezoeken die plaatsvonden in Denemarken en Frankrijk is er namelijk nóg een vorstelijke familie die au moment met hoog bezoek zit. In Noorwegen zijn de Finse president en diens vrouw op bezoek, en de eerste dag van hun reis werd gisteren uiteraard in stijl afgesloten met een feestelijk staatsbanket. Hierbij was kroonprinses Mette-Marit ook 'gewoon' aanwezig, ondanks een eerdere aankondiging van het hof over de heftige ziekte waar zij mee kampt.

Koning Harald en Suzanne Innes-Stubb, oktober 2024.

Natúúrlijk staat een staatsbezoek in het teken van wederzijdse relaties, zakenbelangen, duurzaamheid en meer van dat soort mooie initiatieven. Maar uiteindelijk gaat het voor ons glamourpoezen om maar één ding: de glamoureuze staatsbanketten! Gisteravond bood het Noorse koningspaar zo'n geweldig diner aan de Finse president en diens echtgenote.

Invaller

Het is gezellig druk met reisjes over en weer in het Noorden van Europa. Eerder deze maand bracht het IJslandse staatshoofd al een bezoek aan Denemarken, en deze week is de beurt aan koning Harald en koningin Sonja om voor gastheer te spelen. Of welja: in de praktijk zijn het vooral kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit die de honneurs waarnemen.

Met het oog op Haralds gezondheid, heeft hij namelijk een permanent lichter takenpakket sinds z'n operatie eerder dit jaar. Gelukkig is z'n zoon niet te beroerd om voor hem in te vallen bij dit soort gelegenheden. Zo werd de traditionele ontvangst van president Alexander Stubb en first lady Suzanne Innes-Stubb, en de inspectie van de Noorse wacht gisteren uitgevoerd door Haakon.

Prins Haakon en prinses Mette-Marit bij de ontvangst van het Finse presidentspaar. (Beeld: NL Beeld)

Hierbij was het prinselijk paar duidelijk in opperbest humeur. Tja: een zonnetje, een decadent banket op de agenda en goed gezelschap – wat wil een mens nog meer?

Het kroonprinselijk paar was in opperbest humeur bij de ontvangst! (Beeld: NL Beeld)

Staatsbanket

De donkere zaken-outfits van de ontvangst werden later op de dag uiteraard omgewisseld voor glamoureuze gala-looks.

De kenners van UFO NO More en Instagram-account RoyalFashionPolice hebben alweer precies weten uit te vogelen welke outfitjes de aanwezigen uit de kast hebben getrokken voor dit evenement.

De Finse first lady, Suzanne Innes-Stubb, en koning Harald gingen voorop. (Beeld: NL Beeld)

De first lady koos voor een chique, donkere japon met lotusprint. Zij combineerde deze met een zwarte clutch en dito pumps, en minimale gouden juwelen. Lekker subtiel in combinatie met de drukke print van haar kleedje!

Koningin Sonja maakte haar entree aan de arm van de Finse president. (Beeld: NL Beeld)

Koningin Sonja ging gehuld in niet te missen appeltjesgroen. Deze vrolijke japon heeft zij al vaker uit de kast getrokken voor staatsbezoeken. Ook koos ze er wederom voor om deze japon te combineren met de prachtige smaragden parure, hoewel ze het collier dit keer achterwege liet.

Fijn om te zien: ook prinses Mette-Marit was gewoon van de partij! De hoogheid koos voor een Valentino-jurk, die zij twaalf jaar geleden voor het eerst toonde op de rode loper van het Met Gala. Huh? Ja, echt!

Ziekte

Hopelijk konden de Noren tijdens het diner eventjes alle zorgen vergeten, want ze hebben de afgelopen weken flink wat op hun bordje gehad. Naast het controversiële huwelijk tussen prinses Märtha Louise en haar sjamaan, werd de oudste zoon van prinses Mette-Marit ook nog eens gearresteerd.

Als klap op de vuurpijl kondigde het Noorse hof afgelopen weekend aan dat Mette met onmiddellijke ingang weer behandeld moest worden voor haar chronische longziekte. Hoewel het paleis toen waarschuwde dat de behandeling kon leiden tot bijwerkingen en veranderingen in het programma van de hoogheid, was zij gisteren dus gewoon van de partij.

Hopelijk blijft het de prinses de komende tijd een beetje mee zitten. Ze kan een rustmomentje goed gebruiken, gokken wij zo!

Royalty
  • NL Beeld