Glamour met een knipoog

Oh no: prinses Mette-Marit wordt per direct behandeld voor heftige ziekte

Het zit ze niet mee aan het Noorse hof de afgelopen tijd. Na een huwelijk waar eindeloze schandalen aan kleefden en de problemen rond de oudste zoon van de kroonprinses, blijkt het nu ook niet goed te gaan met Mette-Marit zelf. Het Noorse hof heeft onthuld dat de prinses per direct behandeld wordt voor de chronische ziekte waar zij mee kampt.

Foto van prins Haakon en prinses Mette-Marit in Oslo, september 2024.

Nog meer slecht nieuws voor het Noorse hof: kroonprinses Mette-Marit moet namelijk met onmiddellijke ingang behandeld worden voor haar chronische longziekte. Hoewel er lange perioden zijn dat het goed gaat met de prinses, lijkt het er nu op dat ze in een flinke dip zit.

Behandeling

Een flinke portie zorgen om haar oudste zoon, de intrede van de herfst, of een combinatie van beiden? Wat de oorzaak ook moge zijn: prinses Mette-Marit wordt momenteel weer behandeld voor de ziekte longfibrose. Deze ongeneeslijke ziekte tast de longen aan en zorgt er bij tijd en wijle voor dat de prinses een stapje terug moet doen omwille van haar gezondheid.

Gisteren onthulde het Noorse hof dat de prinses per direct weer behandeld wordt voor haar longfibrose. En aangezien eerdere ervaringen hebben aangetoond dat de medicatie van de kroonprinses kan zorgen voor vervelende bijwerkingen, hebben ze nu bij voorbaat gedeeld wat er aan de hand is.

"We zullen nieuws delen over veranderingen aan het officiële programma indien nodig", lieten ze hierbij weten.

Longfibrose

Ook vorig jaar moest de Noorse kroonprinses aan het begin van het najaar pas op de plaats maken vanwege haar gezondheid. Dit zal bovendien niet de laatste keer zijn. In 2018 onthulde Mette namelijk dat er longfibrose bij haar was geconstateerd.

Deze ziekte zorgt voor bindweefselvorming in de longen, waardoor ze minder goed functioneren en minder zuurstof kunnen opnemen. Dit zorgt ervoor dat Mette-Marit snel kortademig en moe is. Daarbij geldt dat longfibrose niet genezen kan worden. Behandelingen draaien dan ook om het onder controle houden van deze nare ziekte.

Stress

De afgelopen periode hebben Mette én manlief, kroonprins Haakon, natuurlijk nogal wat op hun bordje gehad. Zo zorgen de problemen rond haar oudste zoon, Marius Borg Høiby ongetwijfeld voor eindeloze kopzorgen bij de royals.

Nadat hij een jonge meid had aangevallen, bleek namelijk dat de buitenechtelijke zoon van de kroonprinses het al langer niet zo nauw nam met de regeltjes. Van drank en drugs in de kroonprinselijke residentie, tot meer geweld en het overtreden van een contactverbod: de verhalen rond Marius werden met de dag gekker.

Dat het er nu steeds meer op lijkt dat hem een hand boven 't hoofd werd gehouden vanwege z'n koninklijke connecties, wordt de Noorse royals niet in dank afgenomen door het volk.

Ondertussen houden Haakon en Mette-Marit de lippen stijf op elkaar vanwege het lopende politie-onderzoek. Hoe wijs die beslissing is? De tijd zal 't leren...

Royalty
  • NL Beeld