Glamour met een knipoog

Marius Borg Høiby ontkent beschuldigingen en beweert zélf slachtoffer te zijn

Marius Borg Høiby, de onrustige stiefzoon van de kroonprins van Noorwegen, wordt het ‘zwarte schaap’ van de koninklijke familie genoemd. En dat is niet zomaar... Hij kreeg meerdere beschuldigingen op z'n dak en eerder deze maand werd hij in hechtenis genomen nadat hij een straatverbod had overtreden.

marius borg høiby

Na zijn arrestatie is Marius Borg Høiby in acht politieverhoren ondervraagd, vertelde zijn advocaat aan TV2. Daarin ontkende de zoon van kroonprinses Mette-Marit dat hij twee vrouwen heeft misbruikt met wie hij een relatie had: Nora Haukland en Juliane Snekkestad. Sterker nog, hij beweert nu dat hij zélf het slachtoffer is geweest.

Contactverbod

Het straatverbod dat Marius heeft overtreden, was ter bescherming van Rebecca Helberg Arntsen die na de aanval van Marius op 4 augustus met haar verwondingen in het ziekenhuis is beland. Hij heeft toegegeven dat hij haar heeft mishandeld tijdens een door drank en drugs aangedreven aanval.

Misbruik

Inmiddels zijn de aanklachten flink uitgebreid. In de nasleep van zijn arrestatie eerder deze maand, hebben nog drie vrouwen zich gemeld bij de politie. Twee daarvan zijn Marius' exen: Juliane Snekkestad en Nora Haukland. Maar Marius zegt niet schuldig te zijn, meldt TV2. Bovendien zegt zijn advocaat dat Marius zélf met misbruik is geconfronteerd in een eerdere relatie.

Fysiek en mentaal geweld

In augustus beweerde Nora dat Marius haar tijdens hun relatie "geslagen, gewurgd en geschopt" had. De 27-jarige influencer heeft een jaar lang met Marius gedate, tot afgelopen zomer. "Hij vraagt ​​om een ​​vorm van empathie: 'Ik ga hulp zoeken, ik heb het moeilijk'. Hij zei ook dat hij hulp moest zoeken toen ik hem verliet", meldt Se og Hør.

Nora verwees ook naar de beschuldigingen van Marius' andere ex-vriendin, Juliane Snekkestad, die hem eerder deze maand in een Instagram Story beschuldigde van "psychologisch en fysiek geweld". "Maar zoals Juliane zei: het ergste voor mij was ook het psychologische deel. Schreeuwen, de bedreigingen", vertelt Nora. Ze vervolgde: "Ik zie hem doen alsof dit een eenmalige zaak is en dat hij alleen verantwoordelijkheid neemt voor iets dat openbaar is. Het stoort mij".

Psychische stoornissen

In een verklaring die is uitgegeven via zijn eigen advocaat vertelt Marius dat hij lijdt aan "verschillende psychische stoornissen" en "al lang worstelt met drugsgebruik". Zo schijnt hij niet vies te zijn van wat alcohol en cocaïne, en komt het regelmatig voor dat hij dingen vernield. Wel zegt hij dat "het drugsgebruik en mijn diagnosis geen excuus zijn".

Professionele hulp

Zijn advocaat meldt ook dat hij "klaar is om hulp te zoeken voor zijn substantiële problemen". Verdere details wil hij niet vrijgeven, maar hij benadrukt nog wel even dat Marius een zware tijd heeft. "Het zijn voor iedereen een paar zware en moeilijke weken geweest, waardoor hij zich moeilijk volledig op zijn eigen problemen kon concentreren. Nu de ondervragingen zijn afgerond, zal hij binnenkort beginnen met een fulltime rehabilitatie, zoals hij wenste." De oudste zoon van Mette-Marit heeft ook zijn excuses aangeboden aan zijn familie voor zijn daden.

Tja, met al deze beschuldigingen lijkt zijn toekomst er niet heel rooskleurig uit te zien...

Royalty
  • The Daily Mail, Vorsten, HELLO!, Beau Monde archief
  • NL Beeld