Maakt het leven mooier

Marius Borg Høiby opnieuw gearresteerd wegens overtreden contactverbod

Het drama aan het Noorse hof houdt niet op. Marius, de zoon van kroonprinses Mette-Marit, is nu een tweede keer opgepakt door de politie. Bovendien is zijn aanklacht verder uitgebreid: hij wordt nu ook verdacht van het mishandelen van twee van zijn exen.

Marius Borg Høiby opnieuw gearresteerd wegens overtreden contactverbod

Marius Borg Høiby, de stiefzoon van kroonprins Haakon, is opnieuw opgepakt door de Noorse politie. De 27-jarige zou namelijk stiekem contact hebben gezocht met zijn slachtoffer terwijl hij een contactverbod opgelegd kreeg. Ook werd zijn aanklacht eerder al verder uitgebreid.

Marius Borg Høiby

Sinds vorige week heeft Marius een aantal nieuwe klachten aan de broek hangen. Hij wordt volgens de politie in Oslo namelijk ook verdacht van de mishandeling van zijn ex-vriendinnen, Juliane Snekkestad en Nora Haukland.

Alsof dat nog niet genoeg was, zou hij volgens het Spaanse persbureau EFE ook zijn contactverbod gebroken hebben. Via een geheim telefoonnummer zou Marius hebben geprobeerd contact zoeken met een van de slachtoffers. Zelf ontkent hij dit. Zijn advocaat laat weten dat hij "nooit een arrest heeft gezien met zo'n zwakke factuele en legale basis".

De oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit werd al verdacht van mishandeling waarbij 'verbaal en fysiek geweld' gebruikt zou zijn. Een vrouw van twintig liep hierbij een hersenschudding op in haar eigen appartement. Zij werd voor onderzoek in het ziekenhuis opgenomen en mocht even later weer naar huis.

Ex-vriendinnen

Na Marius' arrestatie deden zijn exen, Juliane en Nora, een boekje open over hun verleden hem. En ook die relaties bleken er niet altijd vredig aan toe te gaan. Beide vrouwen beschuldigden hem van psychisch en fysiek geweld, en deden hun verhaal bij de politie. Volgens de Noorse omroep NRK werd Nora, die tussen 2022 en 2023 een relatie had met Marius, zelfs zes (!) uur lang verhoord.

Het onderzoek naar Marius is nog steeds in volle gang, maar de politie in Oslo behandelt de zaak "met hoge prioriteit". En alle nieuwe ontwikkelingen laten een weinig rooskleurig plaatje zien...

Reactie Marius

De zoon van Mette-Marit gaf eerder al een publiek statement over zijn arrestatie. “Vorige week is er iets voorgevallen dat nooit had mogen gebeuren. Ik heb iemand fysiek letsel aangedaan en voorwerpen vernield in een appartement onder de invloed van alcohol en cocaïne na een ruzie.”

“Het allerbelangrijkste voor mij is om sorry te zeggen tegen mijn vriendin. Zij verdiende niet wat er die avond gebeurd is, en verdient ook niet de extreme druk van zowel de Noorse als buitenlandse pers na afloop”, liet hij weten. Hij sloot zijn bericht af met een oprechte spijtbetuiging aan z’n vorstelijke familie: “Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan mijn familie. Ik weet dat mijn acties een grote impact op jullie hebben gehad. Dus aan jullie, mijn dierbaren, het spijt me. Dit had nooit mogen gebeuren en ik neem de volle verantwoordelijkheid voor mijn acties.”

Nu zijn aanklacht verder is uitgebreid en ook de ex-vriendinnen betrokken zijn geraakt bij het onderzoek, is het maar de vraag hoe deze situatie gaat afgelopen. In Noorwegen kunnen straffen voor mishandeling variëren van een boete of taakstraf tot enkele maanden gevangenisstraf. Volgens een van de advocaten is de kans groot dat hem een celstraf staat te wachten, omdat hij zijn vriendin zou hebben gewurgd. Als Marius echter bereid is om zich te laten behandelen voor zijn drugsgebruik, kan dit mogelijk leiden tot een mildere straf.

Royalty
  • Hello! Magazine, EFE
  • NL Beeld