Maakt het leven mooier

Ex van Marius Borg Høiby, zoon van Mette-Marit, urenlang verhoord na geweldsincident

De ex-vriendin van Marius is woensdag ruim 6 uur verhoord door de Noorse politie. Aanleiding hiervoor was Marius' arrestatie voor het vermeende mishandelen van zijn huidige vriendin. De zoon van kroonprinses Mette-Marit gaf eerder al aan te kampen met drank- en drugsproblemen.

De Noorse royals leven momenteel in een behoorlijke nachtmerrie. Eerder deze maand werd de stiefzoon van kroonprins Haakon, Marius Borg Høiby, opgepakt na een heftig geweldsincident waarbij zijn vriendin een hersenschudding opliep. Inmiddels is ook zijn ex-vriendin betrokken geraakt bij het politieonderzoek.

Ex-vriendinnen Marius

Het onderzoek naar Marius Borg Høiby, de zoon van kroonprinses Mette-Marit uit een eerdere relatie, is nog steeds in volle gang. En al die nieuwe ontwikkelingen laten een weinig rooskleurig plaatje zien…

Volgens de Noorse omroep NRK heeft de politie Nora Haukland, een ex van Marius, woensdag zes uur lang verhoord. Nora en Marius hadden tussen 2022 en 2023 een relatie. En dat bleek er ook niet altijd vredig aan toe te gaan, want onlangs beschuldigde zij hem op sociale media van psychisch en fysiek geweld.

Ook een andere ex, Juliane Snekkestad, gaf bij de politie aan nare ervaringen met Marius te hebben gehad. Het NRK laat weten dat zij deze week opnieuw ondervraagd zal worden.

Arrestatie Marius

Mocht je de afgelopen weken even het royal-nieuws niet gevolgd hebben, hier een kleine recap van wat er allemaal gebeurd is. Zo'n twee weken geleden werd het Noorse hof opgeschrikt door de arrestatie van Marius. Hoewel hij tegenwoordig geen officiële rol meer heeft te paleize, is hij als eerste zoon van de toekomstige Noorse koningin natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de vorstelijke familie.

De Noorse jongeman werd gearresteerd vanwege een incident waarbij ‘verbaal en fysiek geweld’ gebruikt zou zijn. Een vrouw van twintig liep hierbij een hersenschudding op. Later bleek dat Marius de vrouw na de aanval nog zou hebben bedreigd. “Twee anonieme bronnen vertelden de Noorse tabloid Se og Hør dat de politie in het bezit is van een audio-opname. Daarop is te horen hoe de stiefzoon van kroonprins Haakon tegen het slachtoffer zegt dat hij haar kleren in brand zal steken als ze niet doet wat hij wil.”

Ook publiceerde Se og Hør een aantal heftige foto's die naar verluidt op de crime scene gemaakt zijn. Zo zien we een foto van een mes in een muur en een kroonluchter die met gruis en al op de grond ligt.

De Noorse tabloid Se og Hør kwam met schokkende beelden na Marius’ arrestatie. (Beeld: NL Beeld)

Verklaring Marius

De zoon van Mette-Marit gaf eerder al een publiek statement over zijn arrestatie. “Vorige week is er iets voorgevallen dat nooit had mogen gebeuren. Ik heb iemand fysiek letsel aangedaan en vernielde voorwerpen in een appartement onder de invloed van alcohol en cocaïne na een ruzie.”

“Het allerbelangrijkste voor mij is om sorry te zeggen tegen mijn vriendin. Zij verdiende niet wat er die avond gebeurd is, en verdient ook niet de extreme druk van zowel de Noorse als buitenlandse pers na afloop”, liet hij weten. Hij sloot zijn bericht af met een oprechte spijtbetuiging aan z’n vorstelijke familie: “Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan mijn familie. Ik weet dat mijn acties een grote impact op jullie hebben gehad. Dus aan jullie, mijn dierbaren, het spijt me. Dit had nooit mogen gebeuren en ik neem de volle verantwoordelijkheid voor mijn acties.”

Nu inmiddels ook verschillende ex-vriendinnen betrokken zijn geraakt bij het onderzoek, is het maar de vraag hoe deze situatie gaat afgelopen. De 27-jarige is vooralsnog in ieder geval niet aangeklaagd voor het vermeende geweld tegen zijn exen.

Bron: De Telegraaf, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld