Baby Brooksbank wordt alweer 1 jaar!

Tijd voor een kinderfeestje, prinses Eugenie?

Waar is de tijd gebleven? Vandaag is het alweer een jaar geleden dat prinses Eugenie haar eerste kindje verwelkomde. Van harte, August Brooksbank!

August Brooksbank

We duiken even terug in de Instagram-archieven. Op 25 september 2020 kondigde prinses Eugenie via social media aan dat ze in verwachting is van het eerste York-kleinkind. Niet met ’n formeel statement uit Buckingham Palace, maar met een Instagram-kiekje van babyslofjes. As you do, als moderne prinses.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Op 9 februari 2021 werden prinses Eugenie en haar man Jack Brooksbank de trotse ouders van zoontje August Philip Hawke. De geboorte en de naam werden óók via Instagram bekendgemaakt, en daar kunnen we Eugenie alleen maar dankbaar voor zijn. Zelden kregen we zó snel een kiekje van een kersverse royal baby. Geen herkenbaar kiekje, dat zeker niet, maar ter vergelijking: op een foto van baby Lili moesten we zo’n acht maanden wachten, en van baby Sienna hebben we nog geen vinger gezien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

Al hield prinses Eugenie de naam van haar zoontje wel bijna twee weken geheim. “Hij is vernoemd naar zijn overgrootvader en naar zijn betovergrootvaders vijf generaties terug”, legde prinses Eugenie uit op, you guessed it, Instagram. ‘August’ verwijst naar een van de namen van Eugenie’s voorouder prins Albert, de echtgenoot van Queen Victoria. ‘Philip’ is natuurlijk een vernoeming naar prins Philip, de grootvader van Eugenie die de baby nog net heeft kunnen meemaken. En ‘Hawke’ is een vernoeming naar een verre voorouder van Jack Brooksbank. Er gaat héél wat stamboomonderzoek vooraf aan zo’n koninklijke babynaam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

 

Insta-mom

Alweer twaalf maanden lang krijgen we zo nu en dan een kiekje van August te zien op Eugenie’s Instagrampagina. Pasgeleden gaf de prinses zelfs nog een zeldzaam inkijkje in de doop van haar zoontje, die tegelijkertijd met die van achterneefje Lucas Tindall plaatsvond. En vandaag trakteert de royal mom op twee nieuwe (onherkenbare) plaatjes van haar baby boy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie)

“Fijne 1e verjaardag voor onze kleine held Augie. Je bent een heel speciale ziel, die iedere ruimte opfleurt met je glimlach en je zwaaiende handje. Je hebt ons zo trots gemaakt. We houden van je”, schrijft prinses Eugenie bij de twee foto’s van haar kleine man. Wat is hij al gegroeid! En heeft August zijn haarkleur toevallig te danken aan oma Fergie?

Happy birthday, August!

Bron: Insider | Beeld: BrunoPress, Instagram @princesseugenie

Laatste nieuws