Oranjes nemen voorproefje op Koningsdag in Emmen

Een hoop muziekpret voor de Oranjes!

Gisteravond stond in Emmen het Koningsdagconcert op het programma. Met nog enkele dagen te gaan tot de grote feestdag zelf, werd gisteren vast een feestelijk muziekspektakel aangeboden door het koningspaar aan alle betrokkenen bij het grote Oranje-festijn komend weekend.

Koningsdagconcert

Al bijna veertig jaar lang is het Koningsdagconcert een vast onderdeel van de Koningsdag-festiviteiten. Niet op de grote dag zelf, maar al ruim ervoor is het tijd voor een muzikaal spektakel. Jarenlang vond het concert plaats te Paleis Noordeinde, maar sinds 2014 gebeurt dit in de gemeente die dat jaar Koningsdag organiseert.

Daarom trokken koning Willem-Alexander en koningin Máxima gisteren gezellig naar het Atlastheater te Emmen, waar zij samen met prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien genoten van een daverend concert.

Stralende royals

Bij aankomst werd het vorstelijke gezelschap feestelijk ontvangen, en bleek wel dat zij zich allen in hun meest stralende outfits gehuld hadden.

Beeld: NL Beeld

Voor de gelegenheid hulde Máx zich wederom in de lichtblauwe Natan-rok die zij vorig jaar ook droeg bij het Kerst muziekgala. Wij zijn stiekem meer fan van de sprookjesachtige combi met de lichtblauwe top van eind vorig jaar dan dit felgele exemplaar, maar soit. Máx staat er hoe dan ook stralend op!

Prinses Beatrix droeg een donkere outfit met een fleurig accent. En bespeuren we daar toch een hintje Oranje bij de prinses? Lekker on theme!

Daarnaast kunnen we niet om de heerlijke statement-look van prinses Laurentien heen. De klassieke wit-goud combi is wat ons betreft al een winnaar, en het dramatische silhouet van de mouwen kunnen we ook erg waarderen. En zeg nu zelf: dit kiekje lijkt toch regelrecht uit een film te komen?

Koningsdagconcert 2024, prinses Laurentien.
Beeld: NL Beeld

Muzikaal vertier

De avond stond natuurlijk in het teken van Emmen. Zo was het thema ‘Stemmen uit grenzeloos Emmen’ en kwam er een flinke verscheidenheid aan muzikale talenten voorbij. Zo deelde de RVD: “Er is een programma samengesteld met bijdragen van onder meer het Calefax rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet. Zij brengen werken van Pietro Antonio Locatelli, George Gershwin, Leo Smit, Kinan Azmeh en van de in Emmen geboren Daniël Lohues. Ensemble BOI AKIH speelt een compositie van gitarist Niels Brouwer op een tekst van zangeres Monica Akihary.”

Kortom: genoeg leuks voor een hele avond vol muzikaal vertier! Na afloop was er uiteraard tijd voor een groepsfoto…

koningsdagconcert
Beeld: NL Beeld

…En werd er gekeuveld met de aanwezige artiesten.

koningsdagconcert 2024, koningin máxima
Beeld: NL Beeld

Hierbij lijkt het erop dat Máx zelfs hoogstpersoonlijk even met de fagot van één van de leden van Calefax aan de haal gaat. Wie weet: zou de vorstin naast haar gitaarspel ook nog andere muzikale ambities hebben?

Hoe dan ook zien de beelden eruit alsof het een bijzonder gezellig avondje was. Dat smaakt naar meer, toch? Op naar Koningsdag!

Bron: UFO No More, RVD | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws