Koningsdag-voorpret: de leukste kiekjes van de koning en z’n dochters

Wat een heerlijk liefdevolle plaatjes.

Volgend weekend is het alweer zover: Koningsdag! Dit jaar zal de jarige Job koning Willem-Alexander zijn verjaardag vieren in het Drentse Emmen. Ieder jaar bezoekt de koning een andere plek in ons land ter ere van zijn verjaardag. En dan neemt hij zijn gezin gezellig mee op sleeptouw. Door de jaren heen hebben vader en dochters flink wat mooie herinneringen gemaakt, en wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

Liefdevolle kiekjes

Inmiddels heeft prinses Amalia de leeftijd heeft bereikt dat ze ook serieuze taken moet vervullen, maar gelukkig is er ook genoeg ruimte voor plezier. Proosten of eventjes touren met haar vader, en kleine onderonsjes uitwisselen zullen ze hopelijk altijd blijven doen. Hieronder zien we de mooie momentjes tussen van en dochter in 2021, 2020 en 2016. We delen zelfs een prachtig plaatje uit het nostalgische 2007.

Beeld: NL Beeld

Prinses Alexia

Ze mag dan wel niet de oudste zijn, de spotlight weet prinses Alexia zeker wel te vinden. De vaderlijke liefde spat van de foto’s af. Vorig jaar maakte ze haar debuut bij haar eerste Prinsjesdag, en ook daar zagen we hoe ze ook dit volledig in stijl aanpakte. Op de foto’s zien we hoe volwassen de prinses in 2022 is geworden, en hoe schattig ze vroeger was tijdens Koningsdag 2018 in Groningen!

Beeld: NL Beeld

Prinses Ariane

Natuurlijk vergeten we jongste dochter prinses Ariane niet. In tegenstelling tot haar oudere zussen is de jongste telg (nog) niet vaak in de spotlight te vinden. Inmiddels is de prinses al zeventien jaar, en doet ze gezellig mee met de koninklijke bezoekjes op dagen zoals Koningsdag. Op dit soort momenten zien we dat ze vaak haar vader opzoekt in de menigte, zoals tijdens koningsdag in Tilburg in 2017.

Beeld: NL Beeld

Gelukkig staat Koningsdag alweer bijna voor de deur. Een dag vol met feest, en extra aandacht voor het koningshuis. We kunnen niet wachten om het koninklijk gezin weer gezamenlijk naar buiten te zien treden. Wat voor mooie momentjes zullen dit jaar gekiekt worden? Wij kijken uit naar deze koninklijke dag!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws