Yes! De eerste twee afleveringen van Máxima zijn genieten

De reviews zijn het eens: dat smaakt naar meer!

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste twee afleveringen van de serie Máxima verschenen op Videoland. We zagen de start van het liefdesverhaal van ons koninklijk paar Willem-Alexander en Máxima. Een ongemakkelijke eerste ontmoeting, achtervolgingen van paparazzi en heel wat romantiek verder, kunnen we zeggen dat we ontzettend benieuwd zijn naar de rest.

Waarheidsgetrouw

Maar tot in hoeverre berusten de afleveringen op de waarheid? We weten inmiddels dat het koninklijk paar zelf niet heeft meegewerkt aan de serie. Máxima heeft zelfs afgelopen zomer laten weten zelf de serie niet te gaan kijken, omdat ze er niet geïnteresseerd in is. De koningin heeft dus zelf geen vinger in de pap gehad wat betreft de verhaallijn. Zullen intieme details, zoals de sneer van Willem-Alexander naar Máxima omdat ze foto’s maakte op het feest waar ze elkaar ontmoeten, dan geromantiseerd zijn?

Gedeeltelijk, misschien. De serie is namelijk gebaseerd op het boek Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. En dit bevat veel details over Máxima en haar familie die wél kloppen, weet Annemarie te vertellen. Veel van die leuke details zijn ook terug te zien in de serie tot nu toe. Zoals bijvoorbeeld haar liefde voor dulce de leche, en dat ze vroeger een kanarie had als huisdier. We hebben in de serie al kunnen zien hoe ze dit vertelt aan Willem-Alexander, en lacht omdat de vogel overal in huis poepte vroeger. Ontzettend leuke feitjes, als je het ons vraagt!

Ook duikt de serie al meteen wat verder in het mysterieuze verhaal van Máxima’s vader Jorge Zorreguieta. We zullen in de serie vast nog meer zien over hoe zijn daden de relatie tussen de tortelduifjes moeilijker maakt, als we de preview moeten geloven. Daar stormt Máxima namelijk bij Willem-Alexander vandaan, omdat ze erachter komt dat haar vader niet welkom is op hun bruiloft. Dit was natuurlijk geen nieuws voor ons trouwe volgens van de royals, maar zullen we dan eindelijk meer ins en outs over de onderliggende situatie krijgen?

Grootschalige interesse

De eerste twee afleveringen van de serie smaken naar meer. De vonk is zichtbaar overgesprongen tussen Máxima en Willem-Alexander, en het is een genot om te zien hoe de liefde tussen hen opbloeit. Dansen op een feest, samen vluchten voor de paparazzi en een ongemakkelijke ontmoeting tussen Máxima en de toenmalige koningin Beatrix. Een fascinerend verhaal, dat zeker in de smaak valt. Terwijl we smullen van dit charmante verhaal bekruipt ons soms toch de gedachte: we kijken hier naar het liefdesverhaal van ons keurige koninklijk paar!

De serie maakte eerder tijdens de wereldprèmiere in Cannes al een verpletterende indruk. Al voor de eerste twee afleveringen verschenen werd bekendgemaakt dat er een tweede seizoen zal komen. En maar liefst 25 landen hebben de serie al gekocht. Welke details nu op de waarheid berusten of een knap staaltje romantiseren is toegepast, de redactie van Beau Monde kan niet wachten om te zien hoe het verhaal zich verder zal ontvouwen!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws