Zien: Queen Elizabeth verschijnt in Madame Tussauds Amsterdam

Willem-Alexander, Beatrix, en Diana krijgen een nieuwe buurvrouw.

Leuk nieuws voor wie nog plek in de agenda heeft voor een royal uitstapje de komende dagen! Het Amsterdamse Madame Tussauds heeft namelijk aangekondigd dat zij een vorstelijke nieuwe aanwinst hebben.

Geboortedag

Hoewel wijlen Queen Elizabeth niet meer onder ons is, leeft de Britse majesteit nog altijd door in onze gedachten. Dit weekend was haar geboortedag, en zou zij 98 jaar geworden zijn. Helaas mag ze dit niet meer meemaken.

Maar dat Elizabeth onverminderd populair is, blijkt wel uit een aankondiging van het Amsterdamse Madame Tussauds! Zij onthulden namelijk in een video op sociale media dat de voormalig vorstin de komende weken te zien zal zijn als onderdeel van hun collectie royal wassen beelden. Naast de bijna levensechte beelden van ons eigen koningspaar, prinses Beatrix, en wijlen prinses Diana, is nu ook Elizabeth even onderdeel van de Amsterdamse collectie.

Koningin te leen

Helaas wordt het beeld van Lizzy niet als vast onderdeel aan de selectie royals toegevoegd. Speciaal ter gelegenheid van haar geboortedag én de naderende verjaardag van koning Willem-Alexander, heeft de Amsterdamse tak van het wassenbeeldenmuseum de Britse vorstin te leen vanuit Wenen.

Op een video van het museum is te zien hoe de koningin helemaal wordt opgetuigd voor haar Amsterdamse verschijning. Op haar hoofd prijkt een replica van de prachtige Burmese ruby-tiara, een juweeltje dat HM hoogstpersoonlijk heeft laten maken in de jaren ’70 met de stenen van een andere tiara – het Nizam of Hyderabad-diadeem.

Wassen kunstwerk

Door de jaren heen zijn er heel wat wassen beelden van Elizabeth gemaakt. Zo weet RTL Boulevard te melden dat er in totaal 23 wassen kunstwerkjes van de vorstin gemaakt zijn, waarvan de eerste al toen ze slechts twee (!) jaar oud was.

En daar gaat flink wat werk in zitten: zo zou er in het meest recente wassen beeld van wijlen Elizabeth maar liefst 800 uren gestoken zijn door 25 verschillende vakmensen. Wow!

Mocht je zelf ook wel een kiekje met de Britse vorstin willen nemen, dan doe je er goed aan om snel een bezoekje aan Madame Tussauds in te plannen. Het beeld van Elizabeth is namelijk alleen in april en mei te bewonderen.

Bron: RTL Boulevard, Madame Tussauds | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws