Goed nieuws voor Harry en Meghan na de ‘delinquent’ verklaring

Positief nieuws voor de Archewell organisatie!

Na het negatieve nieuws over de Archewell Foundation komt er nu ook een positieve update onze kant op. De organisatie van prins Harry en Meghan Markle heeft de situatie, die ervoor zorgde dat Archewell als ‘nalatig’ stond aangemerkt, snel opgepakt en opgelost.

De Archewell Foundation

De Archewell organisatie is door Haz en Meg opgericht, met het idee om buiten het koningshuis om nog wel vorstelijk met liefdadigheid bezig te kunnen zijn. De foundation is hun liefdadige non-profit, die fungeert als een paraplu-onderneming voor alle activiteiten van de twee. Het bedrijf bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder Archewell Audio en Archewell Productions, voor onder andere hun podcast en Netflix-projecten.

Op de vingers getikt

Het fonds zou aangesproken zijn door Amerikaanse autoriteiten, zo meldden verschillende bronnen deze week. Het zou te laat z’n jaarrapportage hebben ingeleverd en ook zou er een belangrijke cheque voor het inschrijfgeld ontbroken hebben.

Eerder deze maand ontving de organisatie al een kennisgeving van achterstalligheid en waarschuwingen voor boetes. Dit samen met een dreiging van schorsing of intrekking van de geregistreerde status van het Californische ministerie van Justitie. Zo’n status kan grootse gevolgen hebben voor de organisatie. Zo meldde de tabloid Page Six, die de documenten van de Californische staat in handen kreeg, dat Archewell opdracht heeft gekregen ’te stoppen met het inzamelen en uitgeven van geld’. Oei!

Opgelost

De slechte reputatie was al snel weggewerkt nadat de vergissing was gecorrigeerd. “We hebben de situatie zorgvuldig onderzocht en kunnen bevestigen dat The Archewell Foundation zich volledig aan de regels blijft houden en een goede reputatie behoudt”, vertelt de woordvoerder van de organisatie. Ze verzekerden dat de betalingen snel en in overeenstemming met de overheidsorganisatie IRS zijn gedaan. De papieren zouden ook door de stichting zonder fouten zijn ingediend.

“Ik wil dat mensen weten dat ze zich niet alleen aan de regels houden, maar ook dat het technische papierwerk probleem enorm overdreven werd”, vertelde Gavin Newsom, gouverneur van Californië. Vlak na de driedaagse rondreis door Nigeria kregen Harry en Meghan met deze tegenslag te maken. Nu alles rechtgetrokken is, kan het stel weer onbezorgd op liefdadigheidsreisjes gaan.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws