Hoe Kate haar kids steeds meer laat wennen aan spotlights

Prins George en prinses Charlotte lijken steeds vaker de plus one van paps en mams.

Hoewel prins George, prinses Charlotte en prins Louis ongetwijfeld thuishoren in het rijtje van beroemdste kinderen ter wereld, doen Kate en William er alles aan om hun koninklijke kroost een zo normaal mogelijke opvoeding te geven. Toch lijkt Kate haar twee oudste kids de laatste tijd steeds meer te laten wennen aan het idee dat ze een aanzienlijk deel van hun leven in de spotlights zullen doorbrengen.

Privacy

Zoals bij de meeste royal kinderen, zien we – afgezien van een officieel familiekiekje of een héél belangrijk event als opa’s kroning – maar weinig van de kids van William en Kate. Duidelijk een bewuste keuze, want je kind zo normaal mogelijk opvoeden is nu eenmaal hip bij de royals. Zo wisten we amper hoe Alexia’s stem klonk tot ze onlangs, vlak na haar achttiende verjaardag, de pers uitgebreid te woord stond, zien we de Zweedse prinsjes en prinsesjes maar zelden bij een royal event verschijnen en maken ook de Noorse royal kids maar weinig hun opwachting bij koninklijke aangelegenheden. De twins van Monaco, die door Charlene te pas en te onpas mee worden gesleurd naar bijna elk event waar zij ook verschijnt, zijn een duidelijke uitzondering. Misschien hebben Albert en Charlene nog geen geschikte oppas gevonden?

Hoewel Kate er tot nu toe in is geslaagd om haar kroost zoveel mogelijk uit de schijnwerpers te houden, lijkt het erop dat ze George en Charlotte langzaam maar zeker nu tóch een beetje wil voorbereiden op het royal leven en alle facetten (vooral camera’s) die daarbij horen. Niet zo gek natuurlijk, want om zonder voorbereiding van nul naar honderd te gaan op de achttiende verjaardag van de kids, is ook niet het beste idee.

Sportwedstrijden

En dus zien we dat Kate en William naast elkaar, steeds vaker een andere plus one meenemen naar evenementen. Met om te beginnen natuurlijk niet meteen staatsbezoeken en deftige gala’s – er moet natuurlijk ook gedacht worden aan de bedtijd van de kids – maar wél aan bijvoorbeeld sportwedstrijden. Zo nam William prins George onlangs mee naar een cricket-wedstrijd waarin Engeland het opnam tegen Australië, en vergezelde prinses Charlotte moeder Kate afgelopen zomer tijdens de Commonwealth Games.

Een slimme zet van Kate om het zo aan te pakken, vindt royalty-deskundige Richard Fitzwilliams. “We weten hoe sportief Catherine is en ook hoe zorgvuldig zij en William waken over de privacy van hun kinderen terwijl ze opgroeien”, vertelt hij aan Daily Mail. “Het bijwonen van sportwedstrijden, waar zoveel partijdig enthousiasme heerst onder de toeschouwers, is een van de meest ontspannen manieren om George en Charlotte te laten wennen aan het openbare leven.”

Louis

En de kleine prins Louis? Die lijkt voorlopig nog wél zoveel mogelijk uit de schijnwerpers gehouden te worden door paps en mams. Al betwijfelen we of dat met zijn leeftijd te maken heeft, of toch met de gezichtsuitdrukkingen waar menig cameraman zo van geniet tijdens een royal event. Hoe dan ook, Louis geniet nog met volle teugen van zijn jeugd – zoals het heurt!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws