Aha: dit is wat prinses Kate op een dag eet

Een inkijkje in het eetdagboek van de Princess of Wales!

Je denkt wellicht dat de beste privékoks ter wereld af en aan vliegen naar London, om aldaar de meest haute cuisine voor te schotelen aan de Prince and Princess of Wales. Maarre, niets is minder waar! Dit is wat we weten over het dieet van Kate Middleton.

De privékok vertelt

Privékok Carolyn Robb verklapte al eens hoe het er in de koninklijke keuken aan toe gaat. Zo schakelen William en Kate heel af en toe een privékok in, maar dat is een uitzondering. Het leven van het koninklijke paar is veel minder glamorous dan je denkt. Het is namelijk gewoon de prinses die het eten voor het gezin bereidt. “Je moet onthouden dat ze geen royal is. Ze komt uit een normaal gezin waar ze altijd voor zichzelf heeft gekookt. En wat ik heb gehoord, is dat William graag bij haar familie eet, omdat ze gewoon met elkaar aan tafel zitten zoals een gewoon gezin. En dat doen zij nu ook met hun eigen gezin,” aldus privékok Carolyn.

Currygerechten

De prinses houdt er ook van om etentjes te organiseren en haar gasten zelf in de watten te leggen. Het liefst kookt Kate currygerechten, maar de prinses en haar man houden er ook een stiekeme hobby op na: alle curryhuizen in’t land op de proef stellen. Zo verklapte het paar bij een bezoekje in april dit jaar.

Kate liet daarbij weten dat curry’s voor haar een flinke dosis nostalgie met zich meebrengen, en dat zij niet vies is van een beetje pit in haar eten. William doet het echter wat milder aan. “Ik ben een masala-man”, aldus de kroonprins.

Beeld: NL Beeld

Amandelmelk

Wills en Kate brachten een aantal jaren geleden een bezoek aan een liefdadigheidscafé. Natuurlijk lees je je dan goed in als host voor koninklijk bezoek, en zo ontdekten de vrijwilligers aldaar op internet dat de toenmalig hertogin enorm fan was van amandelmelk. En zo geschiedde dat er specifiek amandelmelk was klaargezet voor de Duchess of Cambridge.

De latere Princess of Wales weigerde echter om deze te drinken en zei vervolgens: “Geloof alsjeblieft niet alles wat je op internet leest, ik heb namelijk een hekel aan amandelmelk.” Oeps! Hoe dan ook een plusje voor de inzet van de vrijwilligers.

Sushi

Tijdens een bezoek aan Japan House in Londen verklapte Wills dat hij en Kate dol zijn op sushi. Een Japanse chef bereidde een gerecht voor dat bestond uit sashimi van zalm, waarop William hem de hemel in prees. “We adore sushi so much!” zei een hongerige prins.

Glaasje rood

kate eten
Beeld: NL Beeld

Zoals velen ontkurken Will en Kate een flesje wijn tijdens een relaxt avondje. Kate drinkt graag een glaasje rood, en dan het liefst een Merlot. Maar een donker Guinness biertje is ook favoriet, when in Ireland.

Rauw & vega

Om haar ranke figuur te behouden, schijnt Kate Middleton tot slot graag rauw te eten. Ze eet veel groente en fruit en andere voedingsmiddelen die niet gekookt of gebakken zijn. Favorieten van la Middleton zijn ceviche, gojibessen, watermeloen en tabouleh. Toen Kate en William een bezoek brachten aan India hadden ze doorgegeven aan de chef van het hotel dat ze graag vegetarisch wilden eten. Dit doen ze niet altijd, want Kate heeft dus ook een dieet gevolgd waarbij ze juist wél veel vis en vlees at. Ook wanneer ze niet bezig is met haar figuur, geeft Kate wel de voorkeur aan groente en fruit.

Bron: Beau Monde archief, The Royal Touch, Cheat Sheet, Buzze | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws