Dit is de bijzondere reden waarom Kate altijd een clutch bij de hand heeft

Volgens etiquette-experts is Kates kleine tasje niets meer of minder dan een schild.

Een keurige Alexander McQueen-jurk tot over de knie (oké, tegenwoordig steeds vaker een ZARA-blazer), een goed stel Gianvito Rossi’s en de haren perfect in model: dat is Kates stijl ten voeten uit. Maar wat óók nooit ontbreekt aan een outfit van de prinses, is een goede clutch. En volgens etiquette-experts heeft dat niet (alleen) te maken met fashion of handige opbergruimte.

Klein tasje

Kate komt zolang als we ons kunnen herinneren bij het één na het andere royal event opdagen in de meest enige outfits. Naast een goed humeur, een beleefde glimlach en een perfect kapsel is er nóg iets dat de prinses van Wales nooit, maar dan ook nooit vergeet: een bescheiden clutch. Ze heeft ze in alle kleuren, soorten en maten die je kunt bedenken, maar of ze het doet voor de finishing touch van haar outfit? Welnee. Althans, volgens etiquette-experts zit er een hele andere reden achter het gebruik van dat kleine tasje.

Hand schudden

“De hertogin gebruikt haar clutch als een schild”, zei etiquette-expert William Hanson eerder over Kate. “Ze wil niet zomaar met iedereen handen schudden, en die clutch zorgt ervoor dat dit niet hoeft.” Het feit wil namelijk dat het een ongeschreven regel is dat je niet zelf de hand uitsteekt naar een lid van de koninklijke familie – tenzij die eerst zelf het initiatief neemt.

Oncomfortabel

De clutch is een handige manier om beleefde, maar toch ongewenste handdrukken te vermijden. Volgens Hanson zijn er ook andere manieren om ongemakkelijke situaties te ontwijken en is de clutch een teken dat Kate nog niet helemaal comfortabel is in haar koninklijke rol. In principe zou een beleefde glimlach moeten volstaan wanneer ze geen hand wil schudden – alhoewel veel mannelijke royals ook nog steeds een trucje gebruiken om een ongewenste handdruk te vermijden: zij wandelen vaak met hun handen achter de rug.

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws