Noorse royals tonen zich in vol ornaat voor historisch staatsbezoek

Een hoop glamour in het hoge noorden!

Een dubbele dosis glamour in Scandinavië, gisteravond. Naast het debuut-staatsbanket van het kersverse Deense koningspaar te Zweden, vond er namelijk in buurland Noorwegen een gelijktijdig koninklijk banket plaats.

Hoog bezoek

Gisteren was het tijd voor een flinke dosis pracht en praal in Noorwegen! Toen ging namelijk het staatsbezoek van de Moldavische president Maia Sandu van start. En dat betekende meteen een wereldprimeur: het was namelijk voor het eerst dat er een Moldavische president op bezoek ging in het hoge noorden.

Uiteraard ging de dag van start met de nodige pomp and circumstance bij de ontvangst, waarbij we vooral verheugd waren om koning Harald weer in vol ornaat te zien verschijnen. De krasse knar heeft flink wat gezondheidsproblemen gehad de afgelopen tijd, en het Noorse hof kondigde onlangs nog aan dat hij z’n werkzaamheden niet weer volledig op zou pakken. Een staatsbezoek liet de vorst, die werd bijgestaan door zijn koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, echter niet zomaar aan zich voorbijgaan.

Noorse royals bij ontvangst Moldavische president, mei 2024.
Beeld: NL Beeld

Staatsbanket

Na een dag vol officiële bezoeken en politieke zaken, was het gisteravond tijd voor een hoop glamour bij het traditionele staatsbanket. Via Instagram deelde het Noorse hof al een set sfeervolle beelden van het evenement.

Hier werd het koninklijk gezelschap ook nog vergezeld door prinses Astrid, die haar robijnen aigrette tiara droeg bij een zachtgele japon. De 92-jarige dame laat zich duidelijk nog graag bij glamoureuze gelegenheden zien, en Haralds oudere zus staat er beeldig op, non?

Ook prinses Mette-Marit ging voor een lieflijke, pastelkleurige japon, die volgens de experts van UFO No More een fleurig roze exemplaar van Carolina Herrera had aangeschaft voor de gelegenheid. De prinses ging duidelijk voor een Barbiecore look met matchende roze pumps, een roze clutch van Tyler Ellis Lee, en haar amethisten diadeem.

President Sandu en koningin Sonja kozen op hun beurt niet voor snoeperige pasteltinten, maar voor neutraal wit, zwart, en grijs. Niets mis met zo’n statige klassieke look, natuurlijk! Hierbij koos de vorstin voor een flinke dosis parels om de grijze japon een beetje op te vrolijken. Hierbij kon de pareltiara van koningin Maud, één van Sonja’s favoriete diademen, natuurlijk niet ontbreken. Niet gek voor zo’n historische primeur!

Bron: UFO NO More, RoyalCourt.no | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws