Oeps: deze kledingwinkel stuurde Diana weg

Het zou je maar gebeuren...

Een royal die straalt in jouw kleding, voor een modemerk is er bijna geen betere promotie mogelijk. Zonde als je een aanstaande kroonprinses de deur wijst. Dit overkwam prinses Diana toen ze, nog voor de buitenwereld onbekend, verloofd was met prins Charles.

Bellville Sassoon

Ooit was Lady Diana Spencer een vrij onbekende, 19-jarige vrouw, die zich weliswaar had verloofd met de kroonprins, maar dat nog niet aan de buitenwereld had laten weten. Kort nadat ze zich met prins Charles had verloofd, ging Diana in Londen winkelen om een geschikte outfit te vinden voor de officiële verlovingsfoto’s. Als eerste adres koos ze de chique winkel van Bellville Sassoon, maar lang kreeg ze niet de tijd om iets te passen.

Een winkelmedewerker wees haar er naar verluidt op dat het bijna sluitingstijd was, en dat ze beter naar Harrod’s, ‘het warenhuis om de hoek’ kon gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Lady Di verliet Bellville en schafte bij Harrod’s een blauw ensemble van Corjana aan – inmiddels een van haar iconische outfits – dat perfect paste bij haar fonkelende saffieren verlovingsring.

Met open armen

“Je kunt je wel voorstellen hoe Belinda Bellville en David Sassoon zich voelden toen ze beseften dat ze de toekomstige prinses van Wales hadden weggestuurd”, vertelde Matthew Storey, de curator achter de tentoonstelling Royal Style in the Making, waarin ook de trouwjurk van prinses Diana te zien was.

diana
Beter laat dan nooit: in 1991 verschijnt Diana tóch in een Bellville Sassoon outfitje. (Beeld: NL Beeld / BrunoPress)

Toch trok de jonge prinses, zonder kapsones, zich weinig aan van dit incidentje. Ze keerde al snel terug naar Bellville Sassoon-winkel en werd met open armen ontvangen. De fashion salon kreeg zelfs de eer om een van Diana’s outfits voor haar huwelijksreis te ontwerpen én het merk bleef lange tijd een favoriet van de prinses, ondanks de ongemakkelijke kennismaking.

Bron: Harpers Bazaar, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws