Spaargeld over? Iconische outfits van prinses Diana gaan onder de hamer

De iconische outfits van de prinses zijn nog éven te bewonderen voor ze worden geveild.

De populariteit van prinses Diana is altijd al verder gegaan dan de grenzen van haar geboorteland. Ook na haar overlijden in een tragisch ongeluk in Parijs in 1977 is de prinses niet in de vergetelheid geraakt. Met het uitkomen van The Crown veroverde de prinses nog meer harten, óók onder de jongere generaties. Naast haar onstuimige leven zijn ook haar iconische outfits een veelbesproken onderwerp – en daar gaan nu weer een aantal prachtige items van onder de hamer.

Unieke designs

Er is wereldwijde belangstelling voor de collectie. De preview in het K11 MUSEA in Hongkong bevat onder andere het gele pak dat werd ontworpen door Catherine Walker, dat Diana droeg toen zij in 1989 de voormalig Britse kolonie bezocht. De prachtige gele set met kenmerkende schoudervullingen grote, goudkleurige knopen zal naar schatting zo’n 30.000 tot 50.000 dollar opleveren. Dat is diep in de buidel tasten, maar zeker niet het meest kostbare item dat geveild gaat worden.

Diana Catherine Walker pak veiling
Beeld: NL Beeld

Sterker nog, het is slechts een schijntje in vergelijking tot de verwachte opbrengst van de fantastische donkerblauwe tule-jurk met sterren, die de prinses in 1986 droeg naar de premiere van Phantom of the Opera in de muziekwijk West End in Londen. De jurk werd ontworpen door Murray Arbeid, en wordt ingeschat op een waarde van zo’n 200.000 tot 400.000 dollar. Bon prix, non?

Diana veiling jurk Phantom of the Opera
Beeld: NL Beeld

Natuurlijk mogen ook de favoriete handtassen, schoenen en accessoires van de prinses van Wales niet ontbreken. Niemand droeg immers een stropdas of sjaal in het haar beter dan Diana. Zo zullen onder andere de smaragdgroene Kurt Geiger avondschoenen en de lederen violetkleurige Rayne clutch worden aangeboden.

Julien’s Auctions

De collectie zal nog in de Chinese wereldstad te zien zijn tot 29 april. Daarna verhuisd de collectie naar het Ierse Museum of Style Icons in Newbridge, alvorens de kledingstukken op 27 juni door veilinghuis Julien’s Auctions zullen worden geveild. Dat het veilinghuis de items mag aanbieden aan de liefhebber, is een eer. “Ze maakte een fashion statement, iedere keer dat ze zich verkleedde en de deur uitging”, aldus Martin Nolan, directeur van Julien’s Auctions. Daar kunnen we het natuurlijk alleen maar mee eens zijn!

Bron: Vorsten, Julien’s Auctions | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws