Yes! 5 redenen waarom je metéén The Crown wilt kijken

Eindelijk!

Ein-de-lijk is het zover: vanaf vandaag kunnen we genieten van het finaleseizoen van The Crown! Natuurlijk zijn we niet vies van een beetje royal drama, maar mocht je nog mensen in je omgeving moeten overtuigen dat ze The Crown móeten kijken: we zetten vijf bijzonder goede redenen op een rij.

1. Romances en drama

Het zesde en laatste seizoen, dat in twee delen verschijnt, speelt zich af in de jaren negentig tot begin tweedui-zend. In de eerste afleveringen zie je de opbloeiende romance tussen Lady Di en Dodi Fayed. Het tweede deel (vanaf 14 december te zien) toont het liefdesverhaal van prins Charles en Camilla. Ook de dood van Diana wordt belicht, en hoe de familie hiermee dealt. Daarnaast volgen we prins William én zien we het ontstaan van zijn relatie met Kate.

2. Bekende gezichten

Goed nieuws voor de fans: Elizabeth Debicki en Dominic West keren terug als prinses Diana en prins Charles en Imelda Staunton kruipt wederom in de huid van koningin Elizabeth. Debicki vertelt over het laatste seizoen: “Het was een enorme uitdaging om Diana in haar laatste dagen te spelen. Het voelde emotioneel goed voor mij, daar heb ik me aan vastgeklampt. Maar het blijft hartverscheurend en zeer beladen.” Dominic: “Ik vermoed dat ook Charles in privéomstandigheden behoorlijk emotioneel is, althans zo heb ik hem gespeeld.”

3. Kate is coming

Kate Middleton, nu beter bekend als de Princess of Wales, maakt dit seizoen haar opwachting, gespeeld door Meg Bellamy. De actrice zag de oproep voor de rol via social media, waarna zij een auditietape opstuurde. Het is haar eerste grote rol, haar looks heeft ze in ieder geval mee. Ook Ed McVey maakt zijn debuut, als prins William. Ed studeerde twee jaar geleden pas af aan het Drama Centre London. De zestienjarige Rufus Kampa speelt William in zijn jongere jaren.

4. Iconische kleding

Zeg je The Crown, dan zeg je fantastische kostuums. Ook dit seizoen is de styling in handen van Amy en Sidonie Roberts. Amy: “Natuurlijk kijk ik naar de foto’s en informatie die over de koninklijke familie te vinden zijn. Maar ik geef er wel mijn eigen draai aan, de kleding moet niet te hoogdravend en stijf worden.” We kunnen alvast verklappen dat er een remake van Lady Di’s iconische red dress te zien is, die ze droeg bij een bezoek aan Washington. Dit was één van de laatste keren dat ze in het openbaar werd gespot. Daarnaast zie je een ontwerp geënt op het controversiële nazi-kostuum dat prins Harry in 2005 droeg tijdens een verkleedfeest van een vriend.

5. Sprookjesbruiloft

Naar verluidt is het Britse koningshuis allesbehalve happy dat al dit drama weer wordt opgerakeld. Met name prins William zou grote moeite hebben dat zijn moeders dood zo wordt geëxploiteerd. Om het tragische verhaal toch goed af te sluiten, eindigen de makers het seizoen met de feestelijke bruiloft van prins Charles en Camilla, als ware om de monarchie te vieren. De opnames vonden plaats bij de middeleeuwse kathedraal York Minster. Dat betekent sprookjesbruiloft, we can’t wait!

Dit artikel komt uit de nieuwste Grazia. Nu in de winkels!

Bron: Grazia | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws