Kijken royals zelf eigenlijk naar The Crown?

Oók binnen de paleismuren wordt de serie weleens opgezet.

Op een luie avond doen wij niets liever dan met een glas rosé en een bak popcorn binnen handbereik urenlang kijken naar afleveringen van The Crown. Maar hoe zit het eigenlijk met de royals themselves? Zappen zij weg als de serie voorbijkomt, of blijven ze stiekem toch even hangen?

Seizoen 6

Sinds het debuut in 2016 blijft The Crown kijkers trekken. De serie telt inmiddels al vijf seizoenen, en ook op het zesde deel hoeven we niet lang meer te wachten. Op 16 november haast menig royalty watcher zich naar Netflix om zich daar tegoed te doen aan de eerste vier afleveringen van seizoen 6, maar geldt hetzelfde eigenlijk binnen de paleismuren?

Máxima

Onze eigen Máxima was er heel stellig over tijdens de jaarlijkse fotosessie afgelopen zomer: in haar huis wordt niet gekeken naar MÁXIMA, de serie binnenkort op Videoland verschijnt. Althans: niet door haar. Het zou ons niets verbazen als de A’tjes stiekem wél nieuwsgierig zijn naar een serie over het leven van hun moeder.

Britse royals

De Britse royals lijken er minder problemen mee te hebben om acteurs hun eigen levensverhaal na te zien spelen. Zo gaf Harry vorig jaar tijdens een interview Stephen Colbert toe dat ook hij zich er schuldig aan maakt. “Ja, ik heb The Crown gekeken. Zowel oudere seizoenen als nieuwere”, aldus de prins. “Al is het maar om te fact checken.” Verrassend genoeg was Harry erg positief over de serie: “De serie is natuurlijk fictief, maar het geeft je wel een grof idee van hoe de lifestyle is, welke druk je voelt en hoe dat uit kan pakken.”

William en Kate gaven eerder al aan The Crown niet te kijken. Edward en Sophie kruipen er daarentegen wél voor op de bank, zouden naar verluidt zelfs wijlen Queen Elizabeth overtuigen om mee te kijken. Zo luidde een bron van de Daily Express: “Zij rijden in het weekend vaak naar Windsor Castle voor een informeel diner en om samen met de queen een film of een serie te kijken. En zij hebben een Netflix-account”

Met zekerheid kunnen we het niet zeggen, maar inmiddels is er al zó vaak gezegd dat Charles niet blij was met de verhaallijnen in The Crown, dat we er haast vanuit kunnen gaan dat de koning toch íets gezien moet hebben. En daarnaast: wie pakt er nu niet meteen de afstandsbediening wanneer je eigen leven wordt nagespeeld op tv?

Onder de Britse royals is Eugenie misschien wel de grootste fan van The Crown. “De muziek is prachtig, het verhaal is heel mooi”, zei de prinses eerder over de serie. “Ik werd er wel trots van. Ik kan niet namens mijn familie spreken, maar zo voelde ik me erdoor.”

Bron: Grazia Daily, Nouveau | Beeld: The Crown (Netflix)

Laatste nieuws