Zien: Netflix deelt eerste beelden laatste seizoen The Crown

We vangen onder andere een glimp op van jonge prinsen William en Harry

We moeten nog héél even geduld hebben, maar op 16 november is het dan ein-de-lijk zover: dan verschijnen de eerste vier afleveringen van het laatste seizoen van The Crown op Netflix. Om die weken te overbruggen, heeft Netflix weer enkele bijzondere teaserbeelden gedeeld!

Feit en fictie

In het verleden is The Crown al eens in opspraak geraakt, omdat zij nogal vrij om zouden gaan met de werkelijkheid. Omdat we het hier natuurlijk wel over de ervaringen van wijlen Queen Elizabeth en haar familie hebben, leverde dat dat de nodige kritiek op van zowel het Britse hof, als van fans van de royals.

Binnenkort kunnen de leden van The Firm echter weer opgelucht ademhalen, want dan komt er een einde aan de koninklijke dramaserie. Op 16 november verschijnen de eerste afleveringen van het laatste seizoen, en op 14 december kunnen we genieten van de állerlaatste afleveringen van de show. Onlangs deelde het streaming-platform al een spannende teaser, waarin Claire Foy en Olivia Colman weer héél even te zien waren als Elizabeth. Ook werden twee posters van het laatste seizoen onthuld.

Eerste beelden

De afgelopen maanden zagen we hier en daar al wat kiekjes voorbij komen van de opnames van het zesde en laatste seizoen van The Crown. Van de eerste ontmoeting tussen William en Kate tot de momenten voorafgaand aan die fatale crash van prinses Diana, Dodi Fayed en chauffeur Henri Paul.

Nu heeft de streaming-gigant enkele first look-beelden gedeeld van verschillende hoofdrolspelers uit het nieuwe seizoen. Hier valt meteen op dat Netflix z’n huiswerk bijzonder goed heeft gedaan, en enkele bekende kiekjes van de royals tot in de puntjes heeft weten na te bootsen.

We kennen immers allemaal dit kiekje van Charles, William, en Harry uit 1997…

Beeld: NL Beeld

…en hier zien we acteurs Rufus Kampa als prins William, Dominic West als toen-nog-prins Charles, en Fflyn Edwards als prins Harry.

Beeld: Netflix / LeftBank

Tweedeling

Zoals genoemd, wordt het nieuwe seizoen in twee delen opgesplitst. In de vier afleveringen van het eerste deel wordt de opbloeiende relatie tussen prinses Diana (Elizabeth Debicki) en Dodi Fayed (Khalid Abdalla) onder de loep genomen, waarvan we de tragische afloop allemaal kennen. In dit deel worden de rollen van William en Harry vertolkt door Rufus Kampa en Fflyn Edwards.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix UK & Ireland (@netflixuk)

In de zes afleveringen van het tweede deel zien we hoe de royals worstelen met hun rouw om wijlen prinses Diana, en worden de prinsen vertolkt door Ed McVey (William) en Luther Ford (Harry). Daarnaast zal de ontluikende romance van prins William en medestudente Catherine Middleton, gespeeld door Meg Bellamy, een centrale rol krijgen.

Pippa

Leuk detail: inmiddels weten we ook wie de rol van Pippa Middleton op zich neemt! Het gaat om de relatief onbekende actrice Matilda Broadbridge. De zus van de kroonprinses, wier derrière in één klap wereldberoemd werd na de royal wedding in 2011, heeft een klein rolletje in het laatste seizoen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tilly (@matildabroadbridge)

Zo schreef de actrice zelf bij een foto vanaf de set: “Een very short but very sweet reisje naar kroon-land. Ik ben zo blij dat ik kan aankondigen dat ik zal verschijnen als Pippa Middleton in The Crown. Zo dankbaar dat ik een tiny deel ben geweest van deze productie.”

Dat belooft wat! Zouden we de twee zussen zien keuvelen over de plus- en minpunten van het daten met een prins? Wij zetten de popcorn vast klaar!

Bron: Netflix, Variety | Beeld: Netflix / LeftBank

 

Laatste nieuws